x

Vode sa 1:0

Lakersi poveli protiv Nuggetsa u finalu Zapada nakon maestralne partije Davisa

Košarkaši LA Lakersa uspjeli su povesti u finalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Denver Nuggetsa jer su prvi meč dobili sa 126:114.

Lakersi su sigurno najveći favoriti za osvajanje NBA lige ove sezone, ali je Denver već pokazao da ih ne trebaju tako lako otpisati. Nuggetsi su nadoknadili zaostatak od 3:1 protiv Utaha i Clippersa, te je jasno da ih ovaj poraz neće toliko pogoditi.

Međutim, Lakersi su uspjeli da dođu do pobjede i diktirali su ritam utakmice od samog početka. Nuggetsima je pripala prva četvrtina sa 38:36, ali se na pauzu otišlo kod rezultata 70:59 za Lakerse.

Tim iz Los Angelesa je dominirao i u trećoj dionici gdje je već imao dvocifrenu prednost, a nakon treće četvrtine LeBron James i društvo su vodili sa 103:79.

Denver je uspio u zadnjoj četvrtini da smanji prednost, ali je bilo jasno da će Lakersi slaviti i povesti sa 1:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Na kraju su Lakersi pobijedili 126:114.

Lakerse je do pobjede vodio sjajni Anthony Davis sa 37 poena, deset skokova i četiri asistencije. James nije baš briljirao, ali je upisao double-double sa 16 poena i 12 asistencija.

U ekipi Denvera istakli su se Nikola Jokić i Jamal Murray koji su ubacili sinoć po 21 poen.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.