x

Lamborghini Day proslava na stazi Silverstone

Više od 380 Lamborghini automobila stiglo je na stazu Silverstone na "Lamborghini Day", britansku službenu proslavu 60. godišnjice italijanskog proizvođača supersportskih automobila.

Uz zvaničnu britansku prezentaciju novog modela Lamborghini Revuelto, gosti su otišli na stazu Silverstone na jedinstveni paradni krug: nikad prije viđeni spektakl 382 Lamborghinija zajedno na stazi, stvorio je novi istorijski rekord za Lamborghini, s najviše automobila na stazi u jednom trenutku.

Lamborghiniji su napustili 11 prodajnih salona u Velikoj Britaniji u konvojima "Bull Run", da bi stigli na stazu Silverstone, Northamptonshire, gdje su ih dočekali direktori Lamborghini odbora. Predsjednik i glavni izvršni direktor Stefan Vinkelman, zajedno s glavnim tehničkim direktorom Rouvenom Morom; šef dizajna Mitja Borkert; i direktor prodaje i marketinga Federiko Foskini gostima su predstavili novi Lamborghini Revuelto: prvi supersportski V12 hibridni automobil. S 1015 KS iz atmosferskog V12 motora u kombinaciji s tri elektromotora, to je prvo elektrifikovano vozilo visokih performansi (HPEV) s oznakom "bika".

"Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje jedno od naših najboljih svjetskih tržišta s lojalnim i rastućim Lamborghini klijentima i bazom obožavaoca. Naše proslave događaja 60. godišnjice u Silverstoneu, najpoznatijoj trkačkoj stazi u Ujedinjenom Kraljevstvu, odgovarajuća su počast našem brendu, našim vlasnicima i milionima ljudi širom svijeta koji su strastveno zainteresovani za Lamborghini i prate nas kroz događaje i društvene mreže", rekao je Vinkelman.

Nakon potpisivanja posebnog umjetničkog dijela stvorenog u znak proslave 60. godišnjice proizvođača automobila, Vinkelman i direktori pridružili su se vlasnicima u redu za vožnju legendarne staze za Grand Pri u Silverstoneu. 382 automobila predvođena Lamborghini profesionalnim vozačima iz tima Squadra Corse kružila su stazom, stvarajući spektakl boja i stvarajući istoriju Lamborghinija za većinu automobila zajedno na stazi, prenosi "AutoBlog".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.