x

Lamborghini Huracan sa najviše pređenih kilometara na svijetu

Egzotične supersportske automobile njihovi vlasnici drže u garažama i voze ih uglavnom vikendima ili u sličnim prilikama. Međutim, uvijek postoje izuzeci koji potvrđuju pravilo.

Recimo, ovaj Lamborghini Huracan LP610-4 iz 2015. godine, pogonjen 5.0-litarskim V10 atmosfercem sa 610 KS, koji do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde i razvija maksimalnih 325 km/h.

Tokom pet godina života prešao je verovatno više kilometara od deset sličnih modela za deset godina, prenosi B92.

Tačnije, prešao je 190.000 milja ili 305.000 kilometara! Poput nekog Passata ili Audija A4 iz uvoza iz Njemačke.

Vjeruje se da je to Lamborghini Huracan sa najviše pređenih kilometara na svijetu, a tako ga prodavac sa sajta eBay i reklamira, piše The Drive.

Prema podacima iz oglasa, Huracana prodaje prvi vlasnik koji je auto registrovao 29. septembra 2015. godine, i koji tvrdi da su od servisnih intervencija za ovih pet godina bili potrebni samo zamjena ulja i redovno održavanje. Prilaže i servisnu dokumentaciju.

Ali, postavlja se pitanje: kakav to vlasnik Lamborghinija godišnje prelazi 60.000 kilometara?

Odgovor je - rent a car! I to Royalty Exotic Cars iz Las Vegasa koji se bave iznajmljivanjem i prodajom egzotičnih automobila.

Na njihovoj web stranici dotični Huracan još uvijek je u ponudi za rentiranje što objašnjava kako je uspjeo da pređe tako veliku kilometražu u tako kratkom razdoblju.

Za Lambo prodavac traži 130.000 dolara što je praktično pola cijene novog Huracana EVO u Sjedinjenim Državama i vjerovatno je najjeftiniji u ponudi.

Međutim, sa druge strane primjerci sa ne prevelikih 80.000 km samo su 10.000 dolara skuplji.

Pitanje je da li će se naći kupac za Lamborghini sa ovolikom kilometražom i motorom koji se tek "razradio".


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.