x

Lamborghini LB48H - veo će biti skinut u Frankfurtu

Ljubitelji Lamborghinija se sigurno sjećaju Asterion koncepta, baziranog na Huracanu, koji se poklonio publici na Salonu automobila u Ženevi 2014. Posjedovao je tri elektromotora i 5,2-litarski V10, što je u zbiru obezbjeđivalo 910 konja.

Lamborghini je pojasnio stvari kada je saopštio da budućnost marke podrazumijeva hibridizaciju, kako V10 motora, tako i onog V12, u moćnom Aventadoru. Međutim, niko nije siguran kada će ta budućnost stići. Glasine kažu da bi to moglo da se desi na ovogodišnjem automobilskom bijenaleu u Frankfurtu.

Aventador treba da bude zamijenjen 2020., a naslijedniku još uvijek nije određen naziv. Ono što je interesantno je da njegova prethodnica stiže u vidu „hibridnog superautomobila“ ograničene serije, s etiketom od preko 2 miliona evra.

Potencijalni kupci su dobili uvid u novi model prošle godine, ali će ovo biti prvi put da automobil, kodnog imena LB48H, bude predstavljen javno.

Uzimajući u obzir da je Aventador na scenu stupio u februaru 2011., dok je Aventador S ušao u proizvodnju 2017., vrijeme je da se priprema teren za dolazak naslijednika, čija će prethodnica stići u vidu specijalne edicije.

Ukoliko Lambo izvuče 1.000 ks iz hibridizovanog V12, ekskluzivni model bi se stavio naspram Ferrari SF90 Stradalea. Međutim, problem je u tome što je cijena SF90 Stradalea od 1,2 miliona evra, značajno manja od procjenjene cijene LB48H.

Zatim treba spomenuti i Terzo Millennio koncept, a mnogi se nnadaju da će LB48H biti inspirisan upravo njime.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Znaš li gdje možeš naći ženu za jednu noć? Idi u > > > www.Bredhot.Com