x

RAZLOG ZA SLAVLJE

Lamborghini ostvario rekordnu prodaju u 2022. godini

Lamborghini je u prošloj godini isporučio 9.242 automobila, što je novi prodajni rekord u istoriji slavne italijanske automobilske kompanije.

Da nema krize u svijetu bogatih potvrđuje i novi prodajni rekord Lamborghinija koji je prošle godine širom svijeta isporučio 9.242 automobila, što je za deset posto više od rezultata koji je ostvaren 2021. godine.


Nije iznenađenje da je glavni "krivac“ za Lamborghinijev uspjeh i dalje SUV Urus koji je prošle godine stigao do 5.376 kupaca, što je za sedam posto više u odnosu na 2021. godinu, a supersportski dvosjed Huracan u nekoliko verzija kupilo je 3.113 kupaca. Model Aventador koji pokreće V12 motor, a čija je produkcija završena u septembru, isporučen je u 753 primjerka.


Najveći broj Lamborghinijevih modela završio je u Sjedinjenim Američkim Državama (2.721 primjeraka). Najviše kupaca "razjarenih bikova“ u evropskim zemljama bilo je u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, a s povećanjem prodaje Lamborghini je proširio i svoju prodajnu mrežu, pa sada ima 180 prodajno-servisnih centara u 53 zemlje.


(klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.