x

formula 1 za dvoje

Lamborghini predstavio Aventador SVJ Roadster

Glasine su bile tačne: Lamborghinijev najsnažniji model Aventador SVJ dobio je i Roadster izdanje.

Pedeset dodatnih kilograma u odnosu na verziju s fiksnim krovom ne smeta Lamborghinijevom najnovijem "open-air" izdanju da, uz zvuk koji diže iz mrtvih, od 0 do 100 km/h stigne za 2,9 sekundi, od 0 do 200 km/h za 8,8 sekundi i razvije 351 km/h. Prijenos snage na obje osovine obavlja se posredstvom 7-stepenog automatskog mjenjača, a tu je i mehanička blokada zadnjeg diferencijala.

U slavnoj italijanskoj automobilskoj kompaniji kažu da Aventador SVJ Roadster (koji pokreće centralno smješten 6,5-litarski atmosferski V12 motor sa 770 konjskih snaga pri 8.500 obr/min) raspolaže sa 40 posto boljim prijanjanjem u odnosu na stari Aventador, što je zasluga adaptivnog ovjesa i aktivne aerodinamike koja je na stazi Nürburgring Nordschleife proslavila model Huracan Performante, kasnije i Aventador SVJ.

Lamborghini će Aventador SVJ Roadster napraviti u 800 primjeraka. S njim će ponuditi 350 mogućih boja karoserije, a kupci "supersoničnog" aluminijsko-karbonskog "čudovišta" s dva pomična panela koji predstavljaju krov trebaju biti spremni da izdvoje nešto manje od 440.000 eura.

.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.