x

NAŠA NAJBOLJA PLIVAČICA

Lana Pudar isplivala A normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo

Sjajna Pudar je u disciplini 100m delfin isplivala vrijeme 58.32

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar isplivala je A normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje se održava u japanskom Fukoki od 23. do 30. jula.

U Banjoj Luci je jučer i danas održan 24. Međunarodni plivački miting “22. April”, na kome je nastupilo oko 400 plivača iz osam država; Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Kine i Bosne i Hercegovine.

Pudar je u disciplini 100m delfin isplivala vrijeme 58.32, što je A norma za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u japanskom gradu Fukuoka u periodu od 23. do 30. jula ove godine. Ovo vrijeme je svega 40 stotinki slabije od A olimpijske norme za ljetne olimpijske igre "Paris 2024".

- Svakako odličan rezultat za ovaj period godine, ali pred Lanom i njenim timom je još puno posla, kako bi Lana bila najbolja onda kada to bude najpotrebnije. A to je druga polovina ove godine, kada se održavaju najveća svjetska i evropska takmičenja.

Naš klub su na ovom mitingu još predstavljali: Joško Rozić, Jure Trubarac, Jan Kovač, Stefan Dragić i Adriano Glibić.

Joško Rozić osvojio je dvije jednu srebrenu i dvije bronzane medalje, Jan Kovač jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju i Stefan Dragić jednu bronzanu medalju.

Treneri u pratnji naših plivača na ovom mitingu bili su Damir Đedović i Dino Jelin - saopćeno je iz Kluba vodenih sportova "Orka".


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.