x

Lancôme pokreće svoj globalni program – Caring Together for a Happier Tomorrow

U kontekstu rastućih ekoloških i društvenih izazova, Lancôme pokreće svoj globalni program održivosti „ Caring together for a happier tomorrow “ koji postavlja ambiciozne ciljeve za brend po pitanjima održivosti i društveno odgovornih angažmana.

Bring the World to Bloom

Zaštita, očuvanje i obnavljanje biološke raznolikosti u središtu su Lancômeove strategije. Ova aktivacija započinje s ograničavanjem utjecaja kojeg brend ima na agrikulturu, zahvaljujući održivom i etičkom uzgoju i dobavljanju sastojaka, kao i korištenjem zelene hemije i biotehnologije kako bi se ograničila potrošnja prirodnih resursa. Brend također koristi više materijala koji se mogu reciklirati kada je u pitanju pakiranje proizvoda. Naposljetku, Lancôme će sponzorirati vodeće institucije i provoditi projekte očuvanja biološke raznolikosti.

Primjena regenerativnih poljoprivrednih procesa

U Grasseu, svjetskoj prijestolnici parfema, gdje Lancôme ima imanje od 10 hektara polja ruža, brend uzgaja ruže centifolia sa stotinu latica za svoje mirise na održiv i organski način. Brend također ponovo uvodi endogene, nasljedne i divlje biljne vrste s ciljem da postane mjesto očuvanja bioraznolikosti. Do danas je 99% ruža koje Lancôme koristi za šminku i njegu kože organsko. Do 2025. godine 100% ruža bit će organskih, a 60% francuskog porijekla, što će ograničiti utjecaj transporta na mjesta proizvodnje.

Smanjivanje utjecaja proizvoda na okolinu zahvaljujući inovacijama u formuli

Biljke u Lancômeu koriste se mudro, koristeći samo ono što je potrebno za optimalnu učinkovitost bez trošenja dragocjenih dijelova: od sjemena, korijena, stabljike, kore ili cvijeta, analizira se kozmetička aktivnost cijele biljke. Uz to, brend istražuje nove metode ekstrakcije koristeći zelenu hemiju kako bi stvorio sastojke visokih performansi. Zahvaljujući biotehnologiji, Lancôme stvara sastojke prirodnog porijekla kako bi pridonio ograničavanju upotrebe biljnih sirovina.


Ograničavanje utjecaja na okolinu zahvaljujući inovacijama u pakiranju

Lancôme se obavezuje proizvoditi proizvode s održivom ambalažom koristeći manje prirodnih resursa i više materijala koji se mogu reciklirati, poput stakla i reciklirane plastike. Trenutna upotreba recikliranog stakla doseže 10% ukupnih količina. Od 2019. poveća se upotreba reciklirane plastike za 57%. Do 2030. godine, 100% upotrijebljene plastike bit će proizvedeno iz recikliranih izvora ili materijala na biološkoj osnovi.

Održivi izvor za sve primarne sirovine

Sve primarne sirovine koje koristi Lancôme, do 2030. dobijat će se na odgovoran i održiv način; do danas su sastojci poput ruže Isparta, aloe vere, karite maslaca, gotu kole te arganovog ulja dio programa solidarnosti.


Live responsibly

Lancôme osnažuje svoje potrošače da donose održive izbore potrošnje nudeći mirise i kozmetiku koji se mogu ponovo puniti, napuniti ili reciklirati.

Do 2025. godine 100% Lancômeovih najprodavanijih mirisa i proizvoda za njegu kože moći će se ponovo puniti i napuniti.

Od 2019. Idôle se može puniti zahvaljujući fontani za punjenje koja je dostupna na odabranim prodajnim mjestima, a Premium Absolue se može napuniti putem sistema za izmjenu kapsule s proizvodom. Zahvaljujući Absolueu, Lancôme je od 2018. eliminirao 250 tona stakla, što je ekvivalent u staklu više od dvije Louvreove piramide. Lancôme je također sarađivao s lokalnim partnerima za recikliranje kako bi instalirao posebne kutije za reciklažu na prodajnim mjestima širom svijeta, kako bi kupci mogli reciklirati svoje prazne proizvode. Primjerice, u Kini je više od 2 miliona jedinica proizvoda prikupljeno i reciklirano 2020. godine u partnerstvu s Terracycleom.

Write her future

Od 774 miliona nepismenih odraslih na svijetu, 2/3 su žene. Udio nepismenih žena nije se promijenio posljednjih 20 godina. Među 123 miliona nepismenih mladih na svijetu, 76 miliona su žene. Od 2017. Lancôme se udružio s globalnom nevladinom organizacijom Care u borbi protiv nepismenosti među ženama pokretanjem svoje međunarodne filantropske kampanje Write Her Future. Program je do danas već pomogao preko 23 000 žena iz 13 zemalja. Cilj je doseći 50 000 žena do 2022. godine. Program je isprva pokrenut u 3 prioritetne zemlje u kojima je visoka stopa nepismenosti:

Gvatemala, gdje je nepismenost prepreka ženskim pravima

Maroko, gdje nepismenost sprječava majke da školuju djecu

Tajland, gdje je nepismenost prepreka osnaživanju žena.

S Write Her Future, Lancôme osnažuje žene putem pismenosti, mentorstva i poduzetništva te pružanjem podrške u pisanju vlastite budućnosti i postizanju njihove sreće.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.