x

Land Rover sprema rivala Mercedesu AMG G63?

Dolazak novog, potpuno modernizovanog Defendera pokrenuo je glasine o njegovoj visokoperformansnoj verziji koja bi konkurisala moćnom njemačkom terencu.

Kako piše Auto Express, ekstremna sportska varijanta Land Rover Defendera već je u pripremi. Zadatak je poveren "Special Vehicle Operations" odjeljenju ovog britanskog proizvođača, koje je zaduženo za doradu produkcijskih modela.

Isti izvor navodi da bi Defender SVR ispod haube trebalo da ima BMW-ov 4.4 litarski V8 twin-turbo motor, kao rezultat sporazuma o saradnji dvije auto-kompanije. Isti pogonski agregat kasnije bi bio korišćen u čitavoj gami Jaguar Land Rovera, kao zamena za 5.0-litarski V8 sa kompresorom.

Pomenuti motor u BMW-u X5 M i M8 proizvodi i do 625 KS, ali bi za potrebe Defendera SVR snaga bila smanjena na oko 500 "konja". BMW-ova pogonska jedinica bila bi uparena sa 8-brzinskim automatskim mjenjačem, a snaga bi se prenosila na sva 4 točka.

Defender SVR bi se stilski razlikovao od regularne verzije po agresivnijem izgledu zahvaljujući drugačijem braniku, proširenim blatobranima i masivnijim, 22-inčnim alu-felnama. Očekuje se da bi na tržištu mogao da se pojavi do kraja 2021. godine.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.