x

Sponzorski ugovor jako blizu realizacije

Laporta blizu dogovora po kojem bi Barcelona dobila 500 miliona eura

Predsjednik Barcelone Joan Laporta navodno je jako blizu da osigura klubu sponzorski ugovor vrijedan 500 miliona eura.

Ovaj 58-godišnjak koji je nedavno po drugi put došao na mjesto predsjednika u klubu je zatekao ozbiljne finansijske probleme i dugove od 1.2 milijarde eura.

Odmah je Laporta krenuo u rješavanje problema u klubu, a španski mediji tvrde da bi uskoro Barcelona mogla potpisati unosni sponzorski ugovor vrijedan 500 miliona eura.

Navodno je Laporta jako blizu realizacije sponzorstva koji bi klubu donio ovu cifru, što bi svakako bila velika stvari za tim u vrijeme velike krize.


Još uvijek nije poznato ime potencijalnog sponzora tima s Nou Campa, ali svakako da je cifra koja se spominje ogromna i to bi bio jedan od najvećih ugovora u historiji fudbala.

Laporta ima jasnu namjeru da u klubu zadrži Lionela Messija, ali i da u klub vrati Brazilca Neymara koji navodno čeka šta će napraviti Barcelona i zbog toga nije produžio saradnju sa PSG-om.

Joan Laporta je silovito krenuo u svoj drugi mandat u Barceloni i sigurno da ima namjeru nadmašiti ono što je napravio u svom prvom mandatu.


On je klub vodio od 2003. do 2010. godine. U tom periodu je Barcelona osvojila apsolutno sve i igrao se zaista čudesan fudbal.

Pod njegovim vodstvom Barcelona je četiri puta osvojila titulu prvaka Španije, tri španska Super Kupa, dvije Lige prvaka, te Kup Kralja, Svjetsko klupsko prvenstvo i UEFA Superkup.

Vidjet ćemo hoće li do potpisa sponzorskog ugovora zaista i doći, a on je za Barcelonu trenutno veoma bitan.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.