x

Sastanak trajao tri sata

Laporta nema dilemu: Taj dečko mi je bolji i od Mbappea i želim da bude s nama

Predsjednik Barcelone Joan Laporta očigledno isuviše cijeni svoje nogometaše.

Možda neke manje, neke više, ali kada je riječ o Ousmaneu Dembeleu, tu prvi čovjek katalonskog kluba nema nijednu dilemu.

"Sviđa mi se Ousmane Dembele i za mene je on bolji od Kyliana Mbappea. On želi da ostane, mi želimo također da on ostane s nama. Radi se o tome da njegovi agenti donose prijedloge igraču, a mi želimo da pokažemo da se ne radi samo o novcu", rekao je Laporta.

Francuski nogometaš je navodno odbio prijedlog Barcelone o produženju ugovora, ali u klubu će nastaviti da vrše pritisak kako bi ga zadržali, a možda je i sama ova izjava Laporte najbolji pokazatelj u kojem pravcu se ide.


Dembele je imao velikih problema s povredom, nedavno se ponovo vratio na teren i nema sumnje da je vrhunski nogometaš, uostalom nije tek onako plaćen desetine miliona eura Borussiji Dortmund.

Inače, Dembeleu se bliži kraj ugovora, a on ima neke izvrsne ponude na stolu, što je potvrdio njegov agent Moussa Sissoko, koji se danas sastao sa direktorom Barce Mateuom Alemanyjem te su pregovarali puna tri sata.


"Moj klijent ima želju ostati, ali također, on ima izuzetno zanimljive ponude koje su na razmatranju", rekao je Sissoko navodno sportskom direktoru Barce.

Xavi, koji je nedavno imenovan za novog trenera Barcelone umjesto Ronalda Koemana, uporno govori da je Dembele jedan od najvažnijih igrača za njegov projekat i želi da se po svaku cijenu igraču ispune sve želje kako bi on ostao još dugo godina u klubu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.