x

LAPSUS BAND POKORIO DOM MLADIH: Blokade na cestama i -20 stepeni ih nisu spriječili da prirede spektakl!

Jedan od najpopularnijih bendova u regionu - Lapsus Band je u srijedu, 28. februara održao prvi solistički koncert u karijeri. Preko 3.000 ljudi u sarajevskom Domu mladih uživalo je izvedbama Emira Aličkovića uz pratnju benda, samo noć nakon što su dobili Oskara za najbolju grupu.

Lapsus Band, jedan od najperspektivnijih mladih bendova u regionu iz naše zemlje, 28. februara održao je koncert u sarajevskom Domu mladih. Uprkos -20 stepeni, blokadama na cestama BiH, ništa nije omelo spektakularnu žurku kojoj je prisustvovalo preko 3.000 ljudi. 

Dom mladih je, činilo se, bio puniji nego ikada, tako da nema sumnje kako je Skenderija iduće pravo mjesto za Lapsus Band, koji svojim hitovima osvajaju regiju. 

Pjevač Emir Aličković, Mumin Korajac za bubnjevima, Mahir Osmanović gitara, Muamer Bošnjaković i Temin Buza za klavijaturama, čine popularnu grupu, koja je osvojila simpatije širom regije. 

Vrisak publike koji se prelomio kada su članovi benda izašli na scenu, a potom vrhunac uz pojavljivanje frontmena Emira Aličkovića, učinili su sve članove Lapsusa nikad ponosnijim. Emir Aličković se u više navrata zahvaljivao mnogobrojnoj publici, jer su se odazvali u maksimalnom broju. Nije krio da ima tremu na prvom solističkom koncertu, ali uprkos svemu, to se nije primijetilo na njemu, jer je bio na visini zadatka i "zapalio" masu izvedbama pjesama. 

Publici koja je horski pjevala uz Lapsus Band, ovaj koncert će ostati u pamćenju dugo vremena, te svakako, ne preostaje ništa drugo nego priželjkivati sličan spektakl, a već sada možemo reći kako im se smiješi Skenderija. 

Foto: Mirnes Mašić
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.