Latif i Mravko Travko - Koncert Sarajevo i Zenica

17.12.2022 18:00 Do 18.12.2022 18:00

Latif i Mravko Travko ove godine nastavljaju svoja tradicionalna decembarska druženja sa mališanima koncertima 17.12. u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, te 18.12. u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Zanimljivo je da će po prvi put na koncertima nastupati i Dječiji hor "Mravko Travko" koji je nedavno počeo sa radom. 

- Ovi koncerti Latifa i Mravka Travka su zapravo nastavak tradicije koju smo 2017., 2018. i 2019. godine postavili u Sarajevu, kada smo te tri godine zaredom radili decembarske koncerte. Ove godine idemo i u pozorište u Zenici da proširimo taj veliki krug. Tim koncertima smo uspjeli da djeca ponesu nešto što je pozitivno i lijepo u smislu odgoja i zabave. To je nastavak misije za koju se nadam da će dugo trajati. Sa nama na sceni će biti i hor "Mravko Travko", koji je ujedno i plesna grupa. Mislim da ćemo napraviti jedan pravi spektakl za mališane, što, nakon koncerta koji smo 2019. godine održali u dvorani „Mirza Delibašić“, roditelji i djeca od nas i očekuju. Koncerti će biti i svojevrsna promocija albuma „Družina čarobne travke“ koji je objavljen 2021. godine u jeku pandemije - kaže Latif Moćević.

Sadržajima za djecu se danas, kako smatra Moćević, posvećuje vrlo malo pažnje.

- U regionu i na prostoru naše Bosne i Hercegovine ima prostora za još desetine ovakvih projekata. Nadam se da će naš i rad drugih ljudi na ovom polju podstaknuti umjetnike da na tom putu urade nešto značajnije. Generalno, sadržaja koji trebaju da odgajaju djecu je jako malo. Nadam se da će u godinama koje dolaze umjetnici kanalisati te projekte koji za djecu čine dobro - zaključuje Latif.

Koncerti Latifa i Mravka Travka u Sarajevu i Zenici će trajati sat vremena, a ulaznice po cijeni od 10 KM se mogu kupiti putem platforme kupikartu.ba. Za sarajevski koncert karte se mogu kupiti i u „Mravko Travko & Lollipops“ - restoranu za velike i male u Sarajevu.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.