x

Leclerc najbrži na prvom treningu za VN Monaka

Charles Leclerc započeo je vikend na svojoj domaćoj utrci najbržim vremenom na prvom slobodnom treningu na kojem je bio manje od desetinke brži od Sergija Pereza u Red Bullu, a Carlos Sainz završio je treći u drugom Ferrariju.

Vozači su trening započeli na medium (C2) i hard (C3) komponentama guma, a većina se žalila na značajnu razinu poskakivanja na neravnoj stazi u Monte Carlu, donosi MAXF1.net.

Leclerc i Sainz na mediumu su držali dva najbolja vremena u ranoj fazi treninga, a Verstappen ih je razdvojio na hard gumama, 0.050 s iza Leclerca.

Sainz popravlja najbolje vrijeme na mediumu, 1:15.882, samo jednu tisućinku ispred Leclerca, ali ubrzo to vrijeme ruše i Leclerc i Verstappen (1:15.327).

Schumacher je zbog tehničkoga problema stao na ulazu u boks i izazvao crvenu zastavu nakon prve trećine treninga, ali sesija se nastavila za manje od pet minuta nakon što su redari odgurali njegov bolid u garažu.


Norris s najboljim trećim sektorom postavlja novo najbrže vrijeme za McLaren (1:15.301) na medium gumama, a Britanac to dodatno popravljan na 1:15:056 ispred Gaslyja, Russella, Ricciarda i Verstappena.

Verstappen 18 minuta prije kraja na medium gumama vozi novo najbolje vrijeme 1:14.712, a njegov momčadski kolega Perez vozi 0.188 sekundi sporiji krug, dovoljno dobar za drugo mjesto.

Leclerc je 11 minuta prije završetka treninga odvozio novi najbrži krug 1:14.531, a Sainz ubrzo nakon toga vozi drugi najbrži krug, 0.070 s iza momčadskoga kolege.

Perez nakon toga razdvaja dva vozača Ferrarija s 0.039 sekundi zaostatka za Leclercom, a Sainz je ostao treći najbrži ispred Verstappena u drugom Red Bullu.


Norris je bio peti najbrži za McLaren s pola sekunde zaostatka, 0.027 sekundi ispred Gaslyja u AlphaTauriju, a Ricciardo je bio 0.101 s sporiji od momčadskoga kolege na sedmom mjestu.

Russell je kao brži vozač Mercedesa završio osmi s 0.680 s zaostatka ispred Vettela koji je svoj najbrži krug odvozio na softu, a Hamilton je završio deseti, 0.968 s iza Leclerca.

Svi vozači osim Vettela, Strolla, Latifija i Albona svoje su najbrže krugove odvozili na medium komponenti, a spomenuta četiri vozača svoje su najbolje krugove odvozili na softu.

Schumacher je zbog ranih problema s bolidom odvozio samo 12 krugova i završio pretposljednji, a Bottas jedini nije postavio vrijeme po krugu te je odvozio samo dva kruga za Alfa Romeo.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.