x

LEDENI ARKTIČKI TALAS STIŽE NA BALKAN: Sljedeće nedjelje velika promjena vremena, a moguć i prvi SNIJEG! EVO ŠTA NAS ČEKA!

Poslije dugotrajnog i neuobičajeno toplog vremena u velikom dijelu Evrope, iduće nedjelje stiže velika promjena vremena. 

Naime, meteorološki portal Severe Weather Europe objavio je kako će sredinom iduće nedjelje, prema svima dostupnim modelima, gotovo cijelu Evropu pogoditi snažan Arktički talas, čime će se završiti neobično toplo vrijeme u Oktobru.

"Hladni talas bi lako mogao donijeti snijeg i u nižim predjelima", navodi se na portalu.


Kako navode, vrijeme će početi da se mijenja već početkom iduće nedjelje na području Skandinavije, a onda će krenuti prema istočnoj Evropi i balkanskom poluostrvu.


Snažni hladni talas dominiraće u četvrtak istočnom Evropom i balkanskim poluostrvom, dok će slabiti nad zapadnom Evropom.


"Vrlo hladna vazdušna masa nastaviće kretanje brzo prema jugu i vjerovatno do petka ujutru doprijeti do sjeverozapada Turske", navodi Severe Weather Europe.

U subotu će talas slabiti nad istočnom Evropom, ali vratiće se u jugoistočni Mediteran i donijeti teške vremenske uslove na područje Bliskog istoka.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.