x

Ledeni dani do srijede, a onda stiže novi talas od 7. do 17. januara: Evo kakvo nas vrijeme čeka i kada ćemo se smrzavati!

Ledeni dani sa temperaturama ispod nule zadržaće se do srijede kada se očekuje postepeno otopljavanje, kaže meteorolog Nedeljko Todorović i navodi da se novo zahlađenje sa snijegom očekuje u posljednjoj nedjelji decembra, dok će za Novu godinu temperatura ponovo biti u plusu.

Kako je naveo, danas i sutra u Srbiji će temperature biti ispod nule u svim krajevima Srbije, osim u Negotinu gdje će biti stepen ili dva iznad nule.

''U jutarnjim satima očekuje se slab i umjeren mraz, snježni pokrivač se zadržava, a u noći između ponedjeljka i utorka biće slabog snijega uglavnom u centralnim i južnim krajevima'', rekao je Todorović.


U Vojvodini će biti tmurno i maglovito tokom većeg dijela dana sa najnižom dnevnom temperaturom od oko minus četiri stepena.

Todorović kaže da se od srijede očekuje postepeno poboljšanje vremena.

''Jutro će biti maglovito i sa mrazom, a popodne slijedi razvedravanje, dok će maksimalna temperatura u većini mjesta dostići nulu ili stepen iznad nule'', navodi meteorolog.


Prema Todorovićevim riječima od četvrtka se očekuje dalji porast temperature, a u Srbiji će biti uglavnom oblačno, mjestimično sa slabom kišom i susnježicom koja bi u pojedinim krajevima mogla da pređe u ledenu kišu.

Porast temperature početkom vikenda usloviće postepeno otapanje snježnog  pokrivača u nižim predjelima do 25.decembra, dok će se na planinama snijeg zadržati.

Todorović navodi da se sljedeće zahlađenje sa kišom i snijegom može očekivati između 26. i 29.decembra.


''Još nije izvijesno kolika bi to bila količina padavina i snijega i koliko bi se dugo zadržao. Oko Nove godine ponovo će porasti temperatura, a ako bude padavina, to bi mogla da bude samo kiša'', kaže meteorolog.

Dodaje da se početkom januara očekuje ponovni pad temperature i hladniji period sa dosta snijega, dok se ledeni dani prognoziraju između 7. i 17.januara.

''Ova zima će biti nešto hladnija i sa više padavina u odnosu na prošlu, ali u suštini riječ je o prosječnoj zimi karakterističnoj za naše podneblje'', navodi Todorović.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir.rs/Tanjug)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.