x

Legenda bio i ostao: Halid Bešlić promovisao album Trebević! (GALERIJA)

Dugoočekivani album pod nazivom Trebević i premijera istoimene pjesme i spota bosanskohercegovačke muzičke legende Halida Bešlića, zvanično je promovisan na sarajevskoj žičari.

Pjesma nosi veliku simboliku. Trebević je važan svim Sarajlijama, vratio se pjesmom o Žičari, a notama se nastavlja i njegova izgradnja.

"Spot je urađen u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom. Izdavač je Muzička produkcija BHRT-a", istaknuo je Halid Bešlić te se ovom prilikom zahvalio svim svojim saradnicima.


Posebne emocije su ga obuzele kada je govorio o svom velikom prijatelju koji mu mnogo nedostaje, a to je legendarni i nikada zaboravljeni Kemal Monteno.

"U pjesmi Trebević našli su se i stihovi pjesme Sarajevo ljubavi moja. Nema dana da se ne sjetim svog prijatelja Kemala Montena. Jednostavno, drugačije ne može", rekao je Bešlić.



Fanovi Halida Bešlića se imaju čemu nadati jer je Trebević sazdan od 11 budućih muzičkih hitova, koje su najavili ranije objavljeni singlovi Ja bez tebe ne mogu da živim i Taman je.

Muzička produkcija BHRT-a u ovom projektu je sarađivala sa Halidovim stručnim timom, izvršnim producentom Nedimom Srnjom te Gradom Sarajevo.

Album Trebević od danas je dostupan na svim prodajnim mjestima u Bosni i Hercegovini.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Sead Vesković

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.