x

Nacionalna ikona

Legendarni Pacquiao savladao Matthyssea i izazvao erupciju veselja na Filipinima

Filipinski bokser i nacionalna ikona Manny Pacquiao sinoć je u borbi za svjetsku titulu pobijedio Argentinca Lucasa Matthyssea, što je izazvalo oduševljenje miliona bokserskih fanova na Filipinima.

U pripremi za borbu 39-godišnji Pacquiao je oprezno govorio kako prošlo njegovo vrijeme i da sumnja hoće li moći savladati odličnog Matthysseja.


Međutim, nakon što je Pacquiaova pobjeda zapečaćena u sedmoj rundi tehničkim nokautom, navijači nacije od 100 miliona ljudi su skočili na noge i s radošću su dočekali vijest o trijumfu.


Pacquiaova priča od siromaštva i izbacivanja iz srednje škole do milionera i bokserskog prvaka je veliki ponos za sve u državi.


U skladu s tradicijom, mnogi Filipinci su zaustavili svoje radove kako bi gledali meč Pacquiaovu borbu, koja se održala oko podne u nedjelju prema filipinskom vremenu.


"Ova pobjeda će sigurno zacementirati, opet, tvoju poziciju i naslijeđe u bokserskoj Kući slavnih. Možeš li nastaviti inspirirati Filipince?", zapitao se predsjednik Rodrigo Duterte, koji je prisustvovao meču u Axiata Areni u Kuala Lumpuru.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.