x

NASLIJEDIO KOEMANA

Legendarni Xavi postao novi trener Barcelone

Legendarni Xavi Hernandez (41) je postao novi šef stručnog štaba Barcelone.

Jedan od najboljih nogometaša u historiji Barcelone je postao trener katalonskog giganta i na toj poziciji naslijedio Ronalda Koemana.

Xavi, koji je za Barcelonu od 1998. do 2015. godine odigrao 767 utakmica i osvojio 25 trofeja, karijeru je završio u Al Saddu, gdje je odmah 2019. godine postao trener.

Direktori katalonskog kluba Mateu Alemany i Rafa Yuste pratili su utakmicu Al Duhail - Al Sadd (3:3), a nakon meča su razgovarali s čelnicima katarskog kluba.


Jučer je prije utakmice izvršni direktor katarskog kluba Turki Al-Ali izjavio da Xavi ostaje u Al Saddu, no to je bio samo još jedan pokušaj da zaustavi ono što je, očigledno, bilo neizbježno - Xavi je novi trener Barcelone.

U Kataru je Xavi za samo tri sezone osvojio sedam trofeja kao trener, što je bio znak čelnicima Barcelone da je spreman za klupu katalonskog kluba.


"Nisam Mesija, ali ne bojim se izazova. Imamo dobru ekipu i moramo naporno raditi kako bismo napravili rezultat. Svi u klubu se moramo držati zajedno i raditi na ostvarenju ciljeva", poručio je Xavi.

Xavi je Al Sadd vodio na ukupno 97 utakmica u kojima je ostvario 64 pobjede, uz samo 16 remija i 17 poraza.

S Barcelonom je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.