x

LEGO Education Day uspješno završen u Alta SC-u!

U subotu, 28.05.2016. godine održan je LEGO Education Day u Alta SC-u u organizaciji firme SOLIDEX d.o.o., jedinog ovlaštenog distributera za LEGO i LEGO Education u Bosni i Hercegovini.

Učesnici ovog projekta su bili vrtići, osnovne škole, srednje škole, te fakulteti i drugi učesnici koji su prisustvovali prezentaciji LEGO Education programa i metodologije, te učestvovali u mnoštvu organizovanih radionica koje su izazvale oduševljenje prisutnih. 

 

Djeca i odrasli mogli su uživati u čarima koje nudi obrazovni program LEGO Education uz sistem obrazovanja razvijen oko igračke br. 1 u svijetu. LEGO Education program u očima djece je igračka, ali u njihovim rukama veoma moćan alat koji motiviše djecu i studente da razviju kreativnost, motoričke, komunikacijske, vještine slušanja, timskog rada, te ostale vještine koje zahtijeva obrazovanje u 21. stoljeću. 

 

Učenici i studenti sa LEGO Education rješenjima doživljavaju kako pretvoriti znanje u praksu i vide rezultate svog rada odmah, što je nevjerovatna motivacija. 

 

Misija LEGO Education-a je ``Omogućiti svakom učeniku, studentu da uspije uz iskustvo učenja uz igru``. Upravo učenje uz igru predstavlja najvažniji sastavni dio samog procesa.

 

Na LEGO Education Day-u u Alta SC-u predstavljeni su LEGO Education Preschool program za predškoslki uzrast, zatim BuildToExpress, MoreToMath, Machines&Mechanisms, WeDo 2.0 i LEGO Mindstorms Education EV3.

 

Za sve dodatne informacije možete posjetiti www.solidex.ba, education.solidex.ba ili https://hr-hr.facebook.com/SvijetKockica/.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.