x

KOŠARKA

Lejkersi spustili na zemlju Memfis za polufinale Zapada

Golden Stejtu nije pomoglo ni 29 poena Stefa Karija, kao ni 22 poena Kleja Tompsona

Memfis je izgubio od Los Anđeles Lejkersa u šestoj utakmici plej-of serije sa 125:85, dok su košarkaši LA Lejkersa sa ukupnih 4:2 otišli u polufinale Zapadne konferencije NBA Lige.

Bili su Lebron Džejms (James), Entoni Dejvis (Antony Davis) i Dianđelo Rasel (Diangelo) i ekipa brutalni prema drugoplasiranom timu regularnog dijela sezone. Sa 40 poena razlike su ih demolirali i spustili na zemlju i sada čekaju pobjednika meča Sakramento - Golden Stejt, gdje će se igrati sedmi meč u Sakramentu, nakon što su Kingsi u šestoj utakmici šokirali šampione i slavili sa 118:99 u San Francisku.

Nevjerovatnu partiju odigrali su Lejkersi, gdje je posebno briljirao Dianđelo Rasel, koji je odigrao možda i najbolju partiju sezone sa 31 poenom.

Pet blokada

Silu su demonstrirali i Lebron Džejms i Entoni Dejvis. Lebron je postigao 22 poena uz pet skokova i šest asistencija, dok je Entoni Dejvis ubacio 16 poena uz 14 skokova, ali je imao pravu malu "defanzivnu kliniku" i podijelio je pet blokada, od kojih su neke bile brutalne. Na drugoj strani, imao je i žestoko zakucavanje preko Džerena Džeksona Džuniora, koji je proglašen za najboljeg defanzivca sezone.

Lejkersi su to zakucavanje opisali kao uništavanje najboljeg odbrambenog igrača u NBA ligi.

Lejkersi su već poslije prve četvrtine došli do dvocifrene prednosti, koju su samo uvećavali u nastavku meča. Do poluvremena je ona došla i do 20, u trećoj četvrtini premašila 30, da bi u u posljednjoj deonici tim iz Los Anđelesa nastavio da gazi rivala, pa je na kraju sve zaokružio sa okruglih 40 razlike.

Dejvis i Džejms su uspjeli čak i da dobiju odmor i da odigraju manje minuta kada je već sve bilo riješeno u posljednjoj dionici.

Kod Memisa su podbacili najbolji igrači, prije svih Dža Morant, koji je ubacio 10 poena uz pet skokova i šest asistencija. Santi Aldama je bio najefikasniji sa 16 poena, a Dezmond Bejn je dodao 15.

Rasplet posljednje utakmice

Lejkersi sada imaju nekoliko dana više za odmor i čekaju rasplet posljednje utakmice u seriji između Sakramenta i Golden Stejta (State), gdje će Kingsi na svom terenu pokušati da eliminišu aktuelne šampione.

Kingse su do velike pobjede vodili Malik Monk sa 28 poena 7 skokova i 4 asistencije, dok je Dieron Foks dao 26 poena uz 11 asistencija i šest skokova.

Golden Stejtu nije pomoglo ni 29 poena Stefa Karija, kao ni 22 poena Kleja Tompsona.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.