x

Četiri utakmica NBA lige

Leonard se probudio u zadnjoj četvrtini, Clippersi savladali Blazerse

U noći sa četvrtka na petak odigrane su četiri utakmica NBA lige. Svakako vrijedi izdvojiti trijumf Los Angeles Clippersa nad Portland Trail Blazersima rezultatom 107:101.

Clippersi su dobro stajali u Los Angelesu u prvom poluvremenu koje su riješili u svoju korist rezultatom 47:40, ali su Blazersi uspjeli polovinom treće dionice preuzeti prednost.

Imali su gosti u nekoliko navrata, tokom treće i četvrte četvrtine, i +8. Međutim, u zadnjoj dionici se budi prva zvijezde Clippersa, Kawhi Leonard, ubacuje 18 poena u osovom periodu igre i vodi svoj tim do nove prednosti i na kraju pobjede. Veliku pomoć je imao i od Loua Williamsa koji je pogodio važnu trojku u samom finišu meča.

Leonard je na kraju utakmicu završio sa 27 poena i 13 skokova na svom kontu (dodao je i četiri asistencije), dok je dobru partiju u pobjedničkom timu upisao i Lou Williams koji je u bacio 26 poena uz osam asistencija.

CJ McCollum i Damian Lillard su bili najefikasniji kod Portlanda sa po 22 poena.

Miami Heat je predvođen sjajnim Jimmyjem Butlerom slavio na gostima kod Phoenix Sunsa. Heat je u meču kojeg je kontrolisao, bez obzira na pokušaje Sunsa da se vrate, slavio rezultatom 108:124.

Sjajni Jimmy Butler je već u prvom poluvremenu imao 30 poena na svom kontu, da bi meč završio sa 34. Kod Sunsa je najefikasniji bio Aron Baynes sa 23 poena.

San Antonio Spursi su na svom terenu, nošeni sjajnim LaMarcusom Aldridgeom sa 121:112 savladali OKC.

Aldridge je utakmicu završio sa 39 postignutih poena.

Odigrana je i utakmica između Charlotte Hornetsa i Boston Celticsa. Celticsi su slavili sa 87:108, a bila je ovo prilika da domaći navijači pozdrave Kembu Walkera, pošto se u dresu Celticsa vratio u Charlotte prvi put nakon napuštanja Hornetsa.

Najefikasniji u pobjedi Celticsa je bio Tatum sa 23 poena, dok je Hayward utakmicu završio sa double-dobule učinkom od 20 poena i 10 skokova.

Double-double je imao i najefikasniji u redovima domaćih, Bridges. On je upisao 18 poena i 10 skokova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.