x

Napušta Bayern

Lewandowski izabrao narednu destinaciju, već je rekao Zahaviju da počne pregovore

Vjerovatnoća da Robert Lewandowski napusti Bayern je i više nego velika.

Sjajni napadač Bavaraca ima još sezonu ugovora s velikanom iz Bavarske, ali obje strane ne uspjevaju pronaći zajednički jezik oko nastavka saradnje.

Katalonski Sport je u četvrtak ujutro donio pomalo nevjerovatnu vijest prema kojoj je Lewandowski odlučio da se priključi Barceloni.

Navodi se da kapiten Poljske već pritišće svog menadžera Pinija Zahavija da započne pregovore s Barcelonom i Juanom Laportom.


Lewandowski nakon osam godina ima želju da promijeni sredinu te se okuša u nekom drugom klubu kako bi dobio još veće priznanje na međunarodnom nivou.

Barca je prema Sportu spremila ugovor do 2026. godine, a transfer bi trebali ubrzati i dobri odnosi Zahavija i Laporte.

Osim što je gol-mašina razlog zašto na Nou Campu žele Lewandowskog je njegov maksimalni profesionalizam te svojim ponašanjem na i van terena može poslužiti kao primjer mlađim igračima.


Stvar Bayerna je da se treba produžiti ugovor i da nema potrebe da Lewandowski napušta Minhen što je i Hasan Salihamidžić rekao nekoliko puta.

"Prvi put čujem za nešto tako", krajem je februara kazao Lewandowski o Bayernovoj ponudi za produžetak saradnje.

Lewandowski je za Bayern na 336 utakmica postigao 339 golova. Oborio je mnogobrojne rekorde i s Bavarcima je osvojio najvažnije trofeje u klupskom fudbalu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.