x

Pini Zahavi

Lewin agent nazvao Laportu i zatražio da mu objasni neke stvari: Može li Barca potpisati Roberta?

Robert Lewandowski javno je rekao kako mu je želja napustiti Bayern godinu dana prije isteka ugovora.

Kao novi klub spominje se najviše Barcelona, no čini se da kapiten Poljske sumnja u mogućnost tog transfera, pa je od svog agenta Pinija Zahavija zatražio da hitno razgovara s upravom katalonskog kluba.

Komentari predsjednika LaLige Javiera Tebasa doveli su u strah Lewandowskog, tjerajući njegovog agenta Pinija Zahavija da traži 'objašnjenja' od predsjednika Joana Laporte.

Tebas je inzistirao na tome da Barcelona trenutno ne može potpisati ugovor s 33-godišnjim Lewandowskim, osim ako ne može smanjiti iznos koji izdvaja na plate svojih igrača.


U razgovoru za Marcu, šef LaLige je rekao: "Oni (Barcelona) znaju šta moraju učiniti. Oni savršeno dobro poznaju naša pravila ekonomske kontrole i svoju financijsku situaciju. Pravila su tu kako bi se izbjegli veliki ekonomski problemi. Ne znam hoće li prodati De Jonga, Pedrija ili Pepita Pereza."

"Oni znaju šta moraju učiniti - prodati igrače i zaraditi više, to je ono što moraju učiniti. Barca je u posljednjim poreznim godinama imala mnogo akumuliranih gubitaka, a neke od njih je bilo moguće izbjeći. Kao što je Real Madrid napravio zalihe, Barcelona ih je ispraznila. Danas ga (Lewandowskog, op. a) ne mogu potpisati."

Financijski problemi Barcelone dobro su dokumentovani, ali komentari Tebasa nisu bili toplo prihvaćeni od Laporte i agenata Lewandowskog.


Mundo Deportivo tvrdi da je Zahavi tražio savjet od Laporte o tome postoji li temelj u onome što je Tebas rekao. Izvještava se da uprava Barcelone nije bila upoznata s Tebasovim primjedbama dok ih Zahavi nije upozorio.

Zabrinutost Lewandowskog navodno je bila usredotočena na činjenicu da La Liga ima stroga financijska pravila koja treba slijediti i da su ona ta koja dopuštaju registraciju novih potpisa.

Navodi se da je Laporta uvjerio agenta Lewandowskog da ne mora biti zabrinut i samo nam ostaje da pratimo i vidimo kako će se ova situacija na kraju završiti. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.