x

Lewis Hamilton izrazio želju uoči domaće utrke

Lewis Hamilton se nada kako će se za manje od mjesec dana moći boriti za pobjedu na svojoj domaćoj utrci na Silverstoneu na kojoj je slavio čak osam puta nakon što Mercedes nije bio ni blizu Ferrariju i Red Bullu u dosadašnjem tijeku sezone...

Mercedes prvi puta od 2011. nije u borbi za pole positione i pobjede, a Hamilton i Russell uspjeli su ostvariti tek tri pobjednička postolja na prvih sedam utrka i to zahvaljujući problemima za vozače Red Bulla i Ferrarija.

Poboljšanja koja su donijeli u Barcelonu smanjila su poskakivanje njihovoga F1 W13, ali i dalje nisu bili ni blizu borbi za pole position i pobjedu iako im je konfiguracija staze odgovarala dok su u Monaku bili u borbi s McLarenom za poziciju najbolje momčadi iza Ferrarija i Red Bulla.

Hamilton je na domaćem Silverstoneu slavio osam puta – 2008. u McLarenu i 2014., 2015., 2016., 2017., 2019., 2020. i 2021. u Mercedesu koji je na toj stazi najčešće uživao veliku prednost u odnosu na konkurenciju.


Do Silverstonea su ostale dvije utrke u Azerbajdžanu i Kanadi, a Hamilton se nada da će poboljšanja koja planiraju na idućim utrkama pomoći njemu i Russellu da budu u borbi za pobjedu na domaćem terenu.

“Nadam se da ćemo do Silverstonea imati bolid koji želimo, da se možemo boriti s Ferrarijem i Red Bullom. Bilo bi lijepo da im možemo parirati na našoj domaćoj utrci. Znam da se u tvornici neumorno radi kako bismo ostvarili napredak s bolidom. I nemam sumnje da ćemo uspjeti, prije ili kasnije”, rekao je Hamilton za Speedweek, a prenosi MaxF1.net.

Mercedesov šef operacija na stazi Andrew Shovlin uoči Bakua je upozorio da bi ponovno mogli imati problema koje su imali u Monaku, stazi koja je prilično neravna i ima pretežno spore zavoje, što ne odgovara njihovom ovogodišnjem bolidu.


“Baku bi mogao predstavljati slične izazove [kao i Monako]. Radimo na područjima kako bismo pokušali poboljšati podvozje i koristiti svoj bolid nešto bliže svom optimalnom radnom području, ali svjesni smo da osim dodavanja performansi na bolid moramo i proširiti raspon staza na kojima bolid funkcionira. Sve su to stvari na kojima radimo uoči Bakua, ali i dugoročno jer postoje i druge izazovne staze koje dolaze. Na svim tim projektima radimo zaista naporno jer i momčad i vozači očajnički se žele vratiti u vrh”, izjavio je Shovlin.

Mercedes nakon sedam utrka ima tek 57% bodova koje je osvojio Red Bull (134 / 235) što je isti broj bodova koliko su imali i nakon prvih sedam utrka 2013. – u toj sezoni Red Bull je dominantno osvojio naslov prvaka, a Mercedes je završio drugi.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.