x

Lexus namjerava da uđe u A segment?

To bi bila prava rijetkost, premijum brend u najmanjoj automobilskoj klasi.

Sve je više marki koje okreću leđa A segmentu, ali ne i Japanci. Toyota je nedavno predstavila novu iteraciju modela Aygo, koji se transformisao od tradicionalnog hečbeka u krosover, i pritom dobio sufiks X.

Japanski portal Best Car Web javlja da uprava Lexusa razmatra da plasira svoju verziju minijaturnog krosovera, baziranu upravo na novom Aygu. Ne treba smetnuti sa uma da je Lexus još 2015. godine predstavio koncept vrlo sličan aktuelnom minijaturnom SUV-u iz Toyote.


Aygo koristi 1,0-litarski atmosferski trocilindarski motor, ali je moguće da bi Lexus zarad prestiža preuzeo neki snažniji agregat, ili možda klasičnu hibridnu postavku.

Ukoliko bi se u Lexusu odlučili na ovakav korak, to bi bio potpuno jedinstven slučaj u Evropi. Navodno, primarno tržište bili bi Stari kontinent i Japan, ali sve to za sada izgleda poprilično nerealno.


Daleko izgledniji razvoj događaja je da Lexus plasira krosover u B segmentu, baziran na Toyotinom Yarisu Cross. Ova niša je daleko primamljivija za premijum brendove, a tu su razni modeli, od Minijevih izdanja, preko Audija Q2, sve do DS3 Crossbacka, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.