x

Lijepa kosa u tri koraka!

Lijepa i njegovana kosa privlači poglede. Kako bi postigli da bude sjajna i mekana donosimo vam tri savjeta koja morate slijediti:

Oduprite se iskušenju da perete kosu baš svaki dan, bez obzira koliko vam se sviđa onaj osjećaj svježe oprane i isfenirane kose. Dnevno četkanje je pravi izazov za vašu kosu jer uklanja prirodna ulja ostavljajući je suvom, krhkom i beživotnom, piše “Ljepota“.

 

Redovno šišanje pomaže da kosa djeluje zdravo i lijepo, a redovne posjete frizeru ne smiju se preskakati čak i kada puštate kosu. U tom slučaju, dobar način je da pratite stanje svoje kose i čim primijetite da su vlasi počele da cvjetaju, odmah posjetite frizerski salon, kako bi ih vaš frizer pravilno uklonio. Nemojte se boriti s prirodom kose baš svaki dan(peglanje, kovrdžanje). Ne samo da je za to potrebno mnogo truda i da proces oduzima dosta vremena, već i nije dobro za kosu. Mnogo bolje je da pokušate da odaberete frizuru koja će dobro izgledati na vašem tipu kose, a tako ne samo da ćete uštedjeti vrijeme i novac, već ćete imati i manje problema sa kosom.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.