x

Nije za opciju 'produžene sezone'

Lillard ne želi da mu rukovodstvo NBA lige uzme ljeto

Najbolji košarkaš Portland Trail Blazersa Damian Lillard ne želi da mu rukovodstvo NBA lige oduzme ljeto.

Najjača košarkaška liga svijeta suspendovana je do daljnjeg zbog virusa Covid-19.

Rukovodstvo lige čini sve kako bi omogućilo da se sezona ipak odigra do kraja jer je veliki novac u igri. POstoji nekoliko opcija kako da se izvuče iz ove situacije, a neke od njih podrazumjevaju igranje košarke cijelog ljeta.

To bi značilo da košarkaši neće imati pauzu i najljepšim mjesecima godine i svakako da ih većina nije za tu opciju. Jedan od njih je Lillard koji je svoje mišljenje jasno iznio američkim medijima:

"Mogu da uživam u pravom ljetu. Naša pauza je ljeti, koje je pri kraju kada se vraćamo trenzizima. To je savršeno za nas. Ako bi se to promijenilo, ne bih bio za to, a mislim da ne bi bio ni veliki broj drugih momaka", kaže Lillard.

Ukoliko bi se zaista i igralo ljeti, onda bi nova sezona počela tek u decembru i vjerovatno bi se i sljedećeg ljeta igrala košarka. Lillard nije za tu opciju i kaže kako mu se sviđa trenutni sistem po kojem funkcioniše liga.

"Sezona treba da počinje kao do sada, u februaru imamo All Star vikend, u aprilu se završava regularni dio sezone i onda slijedi play off. Početkom jula je finale i poslije idemo na odmor", kaže Lillard.

Inače, njegov Portland igra vrlo loše ove sezone i veliko je pitanje može li klub dogurati do play offa, ako bi se sezona uopšte i nastavila.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.