x

nba

Lillard pogodio koš s pola terena za prolaz Portlanda, Jokić razbio San Antonio

Košarkaši Portland Trail Blazersa su u nevjerovatnoj utakmici pobijedili Oklahoma City Thunder 118:115 i ukupnim rezultatom 4-1 se plasirali u polufinale Zapadne konferencije NBA lige.

Fantastičan duel odlučio je Damian Lillard koji je pogodio trojku 0,4 sekunde prije kraja i svojim 50. poenom se upisao u historiju svoje ekipe. Blazersi će se u polufinalu sastati s boljim iz duela Denver - San Antonio (3-2).

Iako su Thunderi na nešto manje od osam minuta prije kraja imali 15 poena prednosti, Blazersi su se vratili u igru, a u posljednjoj minuti dokrajčio ih je Lillard koji je meč završio sa 50 poena i oborio klupski rekord po broju koševa u play-offu.

Na drugoj strani Russell Westbrook je zabilježio deseti triple-double u karijeri u doigravanju (29 poena, 11 skokova, 14 asistencija) i izjednačio se na četvrtom mjestu vječne liste u ovoj statistici.


Denver Nuggetsi su uvjerljivo pobijedili San Antonio Spurse u petoj utakmici prve runde play-offa Zapadne konferencije NBA lige rezultatom 108:90 te sada vode 3-2 i neophodan im je još jedan trijumf da se plasiraju u polufinale konferencije.

Srbijanski centar Nikola Jokić ponovo je bio sjajan i meč je završio sa 16 poena, 11 skokova, osam asistencija, a vjerovatno bi upisao i drugi triple-double u play-offu da nije pauzirao cijelu posljednju četvrtinu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.