x

Prvi poeni i za Džanan Musu u novoj sezoni

Lillard ubacio Netsima 60 poena, ali Portland i pored toga upisao poraz

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su u gostima pobijedili Portland Trail Blazerse sa 119:115 i tako upisali svoju četvrtu pobjedu ove sezone.

Netsi su protiv Portlanda odigrali veoma dobar meč i zasluženo stigli do nove pobjede. Domaći tim je pokušao da izbjegne šesti poraz u novoj sezoni, ali na kraju nisu imali snage za preokret.

Brooklyn je od početka meča imao prednost na svojoj strani koju nije ispuštao iako je Portland u nekoliko navrata prijetio da će prelomiti meč na svoju stranu.

Međutim, u samom finišu meča Netsi su bili dosta organizovaniji u odbrani, te su uspjeli na kraju da slave sa 119:115. Portlandu nije pomogao ni fantastični Damian Lillard koji je meč završio sa čak 60 poena, te je dodao pet asistencija i četiri skoka.

Kod Netsa se u ovom meču istakao Kyrie Irving sa 33 poena, šest asistencija i tri skoka. No, on nije bio najefikasniji u svom timu jer je Spencer Dinwiddie uspio da ubaci 34 poena.

Treba reći da je minutažu konačno dobio i mladi bh. košarkaš Džanan Musa koji je na parketu proveo skoro šest minuta. Musa je za to vrijeme uspio da ubaci dva poena, te doda jedan skok. Za Musu su ovo bili prvi poeni u novoj NBA sezoni.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.