x

Na vrhu - Lewandowski

Lista Xavijevih želja: Ako se bar dio ispuni, iduće sezone gledat ćemo novu Barcelonu

Na polovici smo mjeseca aprila, ali u Barceloni se ne sjedi skrštenih ruku.

Trener Xavi Hernandez već uveliko sastavlja svoju listu želja kada su u pitanju dolasci na Nou Camp, a na vrhu je svakako Robert Lewandowski o čijem se transferu u Barcelonu posljednjih dana uveliko priča.

Kako prenosi El Nacional, Xavi ovog ljeta želi povući više poteza. Osim Roberta Lewandowskog, koji je prioritet za Barcelonu, Katalonci planiraju vratiti i golmana Inakija Penu, kojeg su ranije ove godine posudili Galatasarayju.

Istovremeno, na Xavijevom spisku su i Stole Dimitrievski, golman Rayo Vallecana, ali i Javi Galan, defanzivac Celte Vigo, koji bi za relativno male novce mogao biti doveden na Camp Nou.


Osim gore navedenih, Barcelona je vrlo blizu ostvarenja saradnje s veznjakom Milana Franckom Kessiejem i Andreasom Christensenom, defanzivcem Chelseaja kojem ugovor s aktuelnim prvakom Evrope ističe na kraju sezone.

Ono što možemo primijetiti, jeste to da povratak Miralema Pjanića nije baš želja Xavija, a španski mediji spominju da bi Mire mogao biti poslan na novu posudbu nakon što se vrati iz Bešiktaša, ali uz obavezu otkupa ugovora 2023. godine.


Nevezano uz Xavijeve želje, valja spomenuti i to da portugalski agent Jorge Mendes želi Joaoa Felixa prodati iz Atletico Madrida Barceloni.

Antoine Griezmann također bi mogao biti dio tog posla. Barcelona je do ljeta posudila Francuza na Wandu Metropolitano, a Atletico Madrid ima obavezu kupiti Griezmanna za 40 miliona eura, ali bi Barcelona bila spremna razgovarati i o promjeni iznosa uz razmjenu za Felixa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.