x

Ljetna njega: 3 savjeta koja su temelj lijepe kože i kose

Ljeto je vrijeme kada vaša koža, ali i kosa treba konstantnu njegu kako bi izgledala lijep i ljetna njega definitivno nije nešto što biste trebali olako shvatiti. Postoji nekoliko stvari na koje biste trebali jako paziti, a ako slučajno ne prakticirate neko od pravila koje vam donosimo u nastavku, vrijeme je da odmah počnete. 

SPF uvijek i svugdje

Važnost korištenja zaštitnog faktora ne možemo dovoljno naglasiti. SPF bi trebalo koristiti tokom cijele godine na dijelovima kože koji su izloženi- i da, to znači čak i po zimi, i da, to znači apsolutno uvijek ljeti čak i ako niste na moru. Osim što vas štiti od ozbiljnih kožnih bolesti, sprječava ubrzano starenje kože. Znamo da smo dosadni, ali kad bismo vas htjeli samo jednu jedinu stvar naučiti- to bi bilo ovo.

Nahranite svoju kosu

Boravak na suncu i u moru može ostaviti nepoželjne posljedice na zdravlje vaše kose. Dodatno isušivanje spriječite nanošenjem hranjive maske barem 2 puta sedmično, a ako znate da ćete provesti cijeli dan na plaži, zaštitite kosu od soli, hlora i UV zraka regeneratorom koji se ne ispire.

Pijte dovoljno vode

Visoke temperature potiču unutarnju dehidraciju koja može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, a definitivno će se vidjeti i na vašoj koži. Vodite računa o tome da pijete minimalno 8 čaša vode dnevno, to je minimum koji je potreban za održavanje ravnoteže u organizmu i poticanje detoksikacije.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.