x

Ljuba Perućica ispričao svoje iskustvo sa koronom: Htio sam da počupam sve i napustim bolnicu!

Pjevač Granda Ljuba Perućica preležao je u bolnici virus korona koji vlada čitavim svijetom. On je svima objasnio kako je sve funkcionisalo dok se borio sa virusom.

Mislim da je svijest o koroni kod nas veoma slaba, jer sam bio pozitivan na kovid 19 i proveo sam osam dana u bolnici, a nekoliko dana sam bio baš loše", počeo je svoju ispovijest pjevač.

"Prva stvar, ne znam gdje sam dobio koronu. Kretao sam se među dosta ljudi, takav mi je posao. Jako mnogo mojih kolega ima koronu, a nije bitno gdje ste dobili, ono što je jako bitno kako odmah da reagujete."


"Prvo što osjetite prvi dan to kao da vas je neko tukao cijelu noć. Bio sam jako, jako umoran, mišići vas bole. Prva stvar koja poslije nastupa jeste temperatura. Kod mene je temperatura bila 39. Prvi simptomi su bili ta neka malaksalost, bio sam slomljen, bio sam premoren. Rekli su mi da sam imao upalu oba plućna krila i rekli su mi da to jako liči na kovid upalu plića ", objasnio je Perućica.


"Kada završite u bolnici vjerujte ne želite da ležite jako dugo. Ja sam osam dana imao krize, ja sam htio da počupam sve i da idem kući, nije mi bilo ni do čega. Tu nema u suštini ni spavanja ni odmaranja, vi ležite cijeli dan, ali kada hoćete da spavate, ne da vam temperatura, ili vam je loše, boli vas sve. Koliko god se one jadne sestre i svi muče oko nas, a stvarno su se mučile, nisu izbijale iz soba, nije vam lakše", opisao je agoniju kroz koju je prošao.

.

.

.

.

.

.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.