x

Ljubav u doba korone: Izbjegavajte kontakte sa bivšim ljubavima, a evo i zbog čega

Nedugo nakon prekida mnogi se požele ponovo javiti svojim bivšim partnerima, što je prema riječima psihologa sasvim normalno, ali treba imati na umu da vam takve ishitrene reakcije mogu donijeti mnogo više štete nego koristi.

Stručnjaci naime tvrde da je prirodno žuditi za društvom ljudi do kojih nam je stalo, a u trenucima velikih tjeskoba i stresa posebno smo skloni okretanju sretnim sjećanjima iz prošlosti. Tako nerijetko mnogi posegnu za mobitelom i odluče se javiti bivšim ljubavima – iako im to može donijeti više zla nego koristi.

Želja da kontaktirate bivšu ljubav nije uvijek loša, budući da se može izroditi iz istinske brige za njihovo zdravlje. No, postoje i drugi razlozi, poput dosade ili želje za seksom. Javljanje bivšim ljubavima može biti u redu sve dok proizilazi iz istinske brige i dok nemate skrivene motive, tvrde stručnjaci. Također, jako je bitno ne buditi svoju, ali ni tuđu lažnu nadu i uvjeravati se kako je izlaz iz svih problema upravo u zagrljaju te osobe.


Psiholozi savjetuju da promislite je li obzirno javiti se svojim bivšim partnerima sada kada su svi ranjiviji nego inače i hoće li vam dugoročno gledano oboma to koristiti. U nekim slučajevima višak slobodnog vremena, s kojim su se mnogi u protekloj godini suočili, može navesti da više razmišljate o prekidima i greškama iz prošlosti. Ako se želite vratiti bivšoj ljubavi promislite jesu li „novo normalno“, karantene i samoizolacije pozitivno utjecale na spoznavanje toga ili su poslužile kao obmana koja vas vuče ponovo u vezu iz koje ste izašli.


Tako psiholozi smatraju kako je trenutna želja za kontaktiranjem bivših normalna i očekivana, ali i kako bi ju u većini slučajeva trebalo izbjegavati te donošenje bilo kakvih velikih odluka ostaviti za neke mirnije, opuštenije dane. Naime, donošenje velikih odluka u trenucima stresa može se pokazati pogubnim, jer kada smo pod utjecajem emocija ne možemo situaciju racionalno sagledati.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.