x

LJUBAVNA MATEMATIKA: Izračunajte kada je najbolje vrijeme da stupite u BRAK!

Godinama ste u vezi, a on nikako da vas zaprosi. Ako ste tradicionalna žena i ne želite postaviti pitanje od životne važnosti koje će vas odvesti pred oltar, onda je bolje da svom dragom nabavite jedan kalkulator.

Vjerovali ili ne, matematičari su se dosjetili “finansijske formule” koja izračunava muškarcima kada je savršeno vrijeme za zaprositi ženu svog života. Sve što mu je potrebno su godine kada je prvi put počeo razmišljati o braku i godine koje su gornja granica za oženiti se.

 

``Korišćenje matematike u ljubavnim pitanjima oduvijek je opasno. U životu se susrećemo s jakim emocijama i treba dobro razmisliti. Ali, ako želite izračunati pravi trenutak kada je vrijeme da postanete ozbiljni, to vam može pružiti matematički okvir``, smatra profesor matematike Anthony Dooley sa Univerziteta New South Wales u Sidneju, piše Daily Mail.

 

Formula za “pravo vrijeme” bazira se na statističkoj tehnici poznatoj kao optimalan prekid ili najbolje vrijeme da se učini nešto.

 

Kolega profesora Dooleyja, profesor Bruce Brown, rekao je kako je formula “razuman pristup” koji nesvjesno prate mladi muškarci uključujući i njega samog. Formula se može primjeniti i na ženama, uključujući i one koje nisu sigurne da li da prihvate prosidbu. Isto tako, može pomoći i nervoznim muškarcima da izračunaju kada treba izbjeći ovu vrstu obaveze.

 

Oni kojima je prošao optimalan rok za prosidbu ne bi trebali paničiti već bi jednostavno trebali postaviti pitanje prvoj koja naiđe, a za koju znaju da je ona prava.

 

Finansijska formula

 

1. Izaberite godine koje su gornja granica za oženiti se (npr. 39) i te godine nazovite “n”

 

2. Odredite godine kada ste ozbiljnije počeli razmišljati o braku (npr. 20) i te godine nazovite “p”

 

3. Oduzmite “n” od “p” (39-20) i pomnožite s 0.368 (19x0,368 je 6,992)

 

4. Zbrojite 6,992 s “p” i dolazi se do računice da je 27 godina optimalno za prosidbu

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.