x

U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA

Lowry promašio šut za titulu Raptorsa i ostavio Warriorse u igri

Toronto Raptorsi su imali priliku pobjedom pred svojim navijačima osvojiti titulu prvaka NBA lige, ali im je ona izmakla u posljednjim trenucima utakmice.

Utakmica je bila dosta izjednačena i dramatična. Prva četvrtina je pripala ekipi Golden Statea rezultatom 34:28, u drugoj su oba tima postigla po 28 poena pa je rezultat na polovini susreta bio 62:56. Tokom trećeg perioda igre su ekipe također postigle jednak broj poena, po 22, a onda je u posljednjoj dionici uslijedila drama. Najuzbudljivije je bilo na samom kraju kada su Raptorsi imali posljednji napad i 15 sekundi da postignu koš za pobjedu i osvajanje titule prvaka NBA lige, ali je Kyle Lowry promašio. Pobjeda je na kraju za "pola koša" (106:105) pripala Warriorsima koji su ostali u igri za titulu.

Najbolji kod Warriorsa je bio Stephen Curry s 31 poenom, dok je Klay Thompson ubacio 26 poena. Najefikasniji u ekipi Raptorsa bio je Kawhi Leonard s 26 poena.

Raptorsi sada imaju prednost 3:2, a naredna utakmica se igra u Oaklandu u četvrtak.

Samo je jedna ekipa u historiji NBA lige uspjela nadoknaditi zaostatak 1:3, a to je učinio Cleveland protiv Golden Statea prije tri godine te je u konačnici slavio ukupnim rezultatom 4:3 u pobjedama.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.