x

LUKSUZNI ODMOR

Luis Hamilton i Šon Vajt istražuju Antarktik

Šampion Formule 1 i osvajač zlatne olimpijske medalje u snoubordu su na društvenim mrežama objavili niz fotografija bijelog pejzaža


Vozač Formule 1 Luis Hamilton (Lewis Hamilton) i snouborder Šon Vajt (Shaun White) iznajmili su superjahtu pokojnog suosnivača "Microsofta" Pola Alena (Paul Allen) - „Octopus“, za 2,2 miliona dolara sedmično kako bi istražili ledene vode Antarktika.

Šampion Formule 1 i osvajač zlatne olimpijske medalje u snoubordu su na društvenim mrežama objavili niz fotografija bijelog pejzaža i karakteristične jahte koje su izazvale buru emocija kod njihovih pratilaca, kao i komentara.


"Octopus" jahtu dužine 126 metra i vrijednu 175 miliona dolara izgradio je "Lurssen".

Dvojica vrhunskih sportista odmaraju na osmospratnoj jahti u kojoj se nalaze dva heliodroma, podvodni salon za posmatranje sa staklenim dnom, kino i potpuno opremljen ronilački centar. Iako je namijenjena kao jahta za naučna istraživanja i okeanografska putovanja, luksuzni sadržaji čine je neodoljivom za one sa dubokim džepovima.

Jahta može da primi 12 osoba i nudi obilje zabavnih sadržaja, uključujući 4D kino sa 12 sjedišta, sto za stoni tenis, fitnes centar, smoothie bar, salon, objekte za masažu, i veliku biblioteku sa kaminom.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.