x

Napušta Evropu

Luis Suarez konačno "prelomio" i odlučio gdje će nastaviti karijeru

Urugvajski napadač Luis Suarez je trenutno bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s Atletico Madridom.

Suarez je igrao s dosta uspjeha u Atleticu prethodne dvije sezone, ali je ovog ljeta napustio klub nakon što nisu uspjeli postići dogovor oko nastavka saradnje.

Iskusni napadač se povezuje s mnogim klubovima, ali još uvijek nije potpisao za neki drugi klub. Suarez se nalazi u Barceloni gdje vrijedno trenira u trening centru katalonskog kluba.


Nakon što je bilo špekulacija da bi mogao otići u Seriju A ili Premiership čini se da je Suarez konačno donio odluku, te kako stvari stoje napustit će Evropu.

Španski mediji objavili su jutros da je Suarez konačno "prelomio" i da će gotovo sigurno potpisati za Los Angeles i zaigrati u američkom MLS-u.


Navodno, Suareza su ohrabrili dolasci Garetha Balea i Giorgija Chiellinija u ovaj klub i shvatio je da odlazak u Sjedinjene Američke Države za njega i nije toliko loš potez na zalasku karijere.

Očekuje se da će Suarez u narednim danima otputovati u Los Angeles gdje će odraditi ljekarske preglede, a zatim i potpisati ugovor. Ranije se povezivao i s Interom iz Miamija, ali od toga očito nema ništa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.