x

Euroliga

Maccabi u dramatičnom meču pobijedio Milano, Barcelona sigurna protiv Efesa

Ekipe Baskonije, Durussafake, Maccabija i Barcelone upisale su pobjede u susretima 15. kola košarkaške Eurolige.

Prvi meč odigrale su ekipe Khimkija i Baskonije, a pobjedu je upisao gostujući tim. Prvu četvrtinu Baskonija je riješila u svoju korist rezultatom 27:19, a prednost iz prve dionice uspjeli su sačuvati i do poluvremena na kojem su vodili sedam razlike. 


Khimki je u trećoj četvrtini anulirao prednost gostiju i stigao je u vodstvo, ali u posljednjoj dionici gosti su opet zaigrali kao u prvom poluvremenu i stigli su do pobjede. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Shields koji je ubacio 15 poena, dok je kod domaćih najviše ubacio Mickey (19). 


Darussafaka je u drugom meču bila bolja od Olympiakosa rezultatom 79:75. U prvoj četvrtini domaći igrači stigli su do prednosti od 12 poena, a to im je bilo dovoljno da sigurnom igrom do kraja meča zadrže pobjede. Najefikasniji na ovom meču bio je domaći igrač Douglas koji je za 32 minuta na parketu ubacio 19 poena, a imao je i devet asistencija. 


Maccabi je u izuzetno zanimljivom meču bio bolji od Milana rezultatom 94:92, a u posljednjem meču večeri Barcelona je bila bolja od Anadolu Efesa rezultatom 80:65 nakon što su u drugom poluvremenu preokrenuli prednost gostiju koji su imali čak 17 poena razlike. 


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.