x

Plavi slavili protiv Bordo tima

Magičan dan Semira Štilića na Koševu: FK Željezničar ponovo pobijedio FK Sarajevo!

Željezničar je u velikom derbiju savladao Sarajevo na Koševu rezultatom 1:3.

Žestokih 45 minuta videlji smo na Koševu, a postignuta su i dva fantastična gola, po jedan sa obje strane.

Sarajevo je u 12. minuti stiglo do vodstva. Fantastična akcija je to bila, Mersudin Ahmetović majstorski izbacuje iz igre Osmankovića i pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Sarajevo je potom ostalo bez Anela Hebibovića koji se teško povrijedio. Stradalo mu je koljeno i morao je napustiti meč.

Gruba igra sa obje strane i dosta prekršaja nisu dozvoljavali da se stvore neke prave šanse, a u 29. minuti je jedan prekid koštao domaći sastav.

Dosuđen je slobodan udarac nakon što je rukom igrao Darko Lazić. Loptu je uzeo Semir Štilić i majstorski je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena nismo gledali naročito lijep fudbal. Bilo je dosta nervoze i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Željezničar dolazi do preokreta. Štilić je napravio pola posla, ubacio je za Krpića koji iz peterca pogađa za 1:2.

Bordo tim potom kreće nešto ofanzivnije. Veliku šansu za izjednačenje propuštaju u 64. minuti kada Oremuš ne uspijeva zabiti nakon što je zaobišao Kjosevskog. Šutirao je u spoljni dio mreže.

Kazna za promašaj stigla je u 71. minuti. Semir Štilić fantastičnim dodavanjem je uposlio Veselinovića, Hodžić ga ruši, a sudija Kaljanac pokazuje na bijelu tačku. Štilić je pogodio sa 11 metara za 1:3.

Sarajevo nakon primljenog gola ima još jednu dobru šansu, no udarac Velkoskog u posljednji čas zaustavlja Osmanković.

Do kraja susreta Željezničar igra zaista odlična. Tim Amara Osima je radio zaista sjajan posao i nije dozvolio previše igračima Sarajeva da napravi u fazi napada.

Ostalo je do kraja 1:3 i Željezničar je po drugi put ove sezone pobijedio najvećeg rivala. Treba istaći da je Sarajevo meč završilo sa igračem manje nakon isključenja Šerbečića.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.