x

Real Madrid pobijedio Chelsea

Magija je u nogama Karima Benzeme: Čudesna noć Francuza na Stamford Bridgeu

Real Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u Londonu savladao aktuelnog prvaka Evrope Chelsea s 3:1. Sva tri pogotka za Kraljeve postigao je čudesni Francuz Karim Benzema.

Nakon nešto ofanzivnijeg ulaska Chelseaja u igru Real je preuzeo dominaciju na terenu. Vinicius Junior je u jednom napadu pogodio prečku i to je samo nagovijestilo ono što će se desiti u 21. minuti.

Karim Benzema je izbacio loptu za Vinicusa, ovaj mu je vraća na desetak metara od gola, a Francuz prekrasno glavom zabija za vodstvo Real Madrida od 1:0.

Samo tri minute kasnije bilo je 2:0. Benzema ovog puta koristi ubačaj Luke Modrića i ponovo pogađa mrežu domaćeg tima.


Nakon nekoliko opasnih napada s obje strane u 40. minuti se Chelsea vraća u igru. Jorginho fenomenalnom loptom pronalazi Kaija Havertza, a Nijemac zabija za 2:1.

Prvo poluvrijeme velikom šansom završava Benzema. Imao je odličnu šansu, ali nije lopta htjela u mrežu i na odmor se odlazi rezultatom 2:1 u korist Real Madrida.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Real dolazi do trećeg gola. Mendy i Rudiger griješe, Benzema to koristi i pogađa za velikih 3:1.


Courtois potom čudesno vadi šut Azpilicuete, imao je Chelsea do kraja veliku šansu i preko Lukakua, ali Belgijanac je promašio zicer.

Do kraja Kraljevi lagano zadržavaju prednost. Chelsea nije imao pravu ideju u napadu i ostalo je 3:1 za Real Madrid koji je tako ostvario veliku pobjedu i nalazi se na korak od plasmana u polufinale Lige prvaka.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.