x

Majka dozivala svoju djecu, ljekari intervenirali u više navrata: Potresne scene na ispraćaju Ahmira, Ajlana i Neile! (FOTO)

U Cazinu ispred džamije Brezova kosa danas je klanjana dženaza i obavljen ukop ubijenoj djeci, sedmogodišnjem Ahmiru, petogodišnjoj Neili i dvogodišnjem Ajlanu. Na dženazi koja je klanjana danas nakon podne-namaza bilo je prisutno nekoliko hiljada ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine.

Muk i tišina dok se nisu pojavila kola koja su prevozila djecu u tabutima, a onda plač i jauci porodice i bliže rodbine, a najglasnija među njima bila je majka, koja je plakala i dozivala svoju djecu. Prisutno je bilo i vozilo Hitne pomoći, a ljekari su intervenirali u više navrata jer je majci, ali i djedu ubijene djece pozlilo. 


Foto: Avaz


Hodža ispred kuće nije puno govorio, jer, kako kaže, porodica ga je to zamolila. Kazao je samo da se Allahu svi vraćamo, mladi ili stari. A onda je vozilo s tabutima krenulo prema mezarlucima, dok je majka još više i glasnije plakala.


Plakali su i sestra, bliža rodbina, ali i veliki broj prisutnih ljudi. Nakon klanjanja podne-namaza, ispred džamije na Brezovoj Kosi klanjane su tri dženaze za Ahmira, Neili i Ajlana.

Vlasti u USK su proglasile Dan žalosti zbog stravičnog ubistva troje maloljetne djece u četvrtak u bihaćkom naselju Mali Lug.


Prije dženaze hiljade građana, poznanika i prijatelja porodice okupile su se ispred porodične kuće da bi još jednom odali počast djeci koju je ubio njihov otac Admir Sović.


Podsjećamo, stravično trostruko ubistvo, koje je potreslo cijelu bh., ali i javnost u regiji, desilo se u četvrtak oko 17 sati, kada je policiji prijavljeno da je 37-godišnjak u porodičnoj kući usmrtio svoje troje maloljetne djece, a potom izvršio samoubistvo. Dolaskom na mjesto tragedije policajci su zatekli četiri tijela.

Inače, jučer je ukopan 37-godišnji Cazinjanin Admir Sović. Na dženazi su bili njegovi najbliži članovi porodice, među njima i dvije sestre, brat i majka Rahmana. 

.

.

.

.

.

.

.

Izvor/Foto: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.