x

MAJKA NAŠLA SVOJE UKRADENO DIJETE U SELU ORAŠAC KOD OBRENOVCA: Kad sam je vidjela, znala sam da je moja!

Jedna od mnogih žrtava afere „krađa beba“, Milijana Čumić (63) iz Beograda, poslije 25 godina lične istrage i prateći bolničku dokumentaciju, pronašla je svoju kćerku Anu, za koju su joj rekli da je rođena mrtva.

Njena prvorođena kćerka završila je, kako Milijana tvrdi, kod žene koja se porodila istog dana kad i ona, u istom porodilištu Gradske bolnice.

- Babica koja me je 21. decembra 1978. porodila saopštila mi je da sam rodila mrtvu djevojčicu. To sam prihvatila vrlo teško. Ali istog dana u drugoj smjeni došla je druga babica, koja mi je donijela bebu na podoj, a ja sam joj plačući rekla da je moja beba umrla. Zapravo mi je ona otvorila oči. Nakon pretrage bolničke dokumentacije saznajem da su se tog istog dana porodile još dvije žene. Nas tri rodile smo dvije devojčice i jedno defektno dijete, koje je umrlo - priča Milijana i dodaje da je nakon 25 godina borbe otkrila da je njeno dijete kod jedne od te dvije porodilje. Skupila je snagu i otišla da je upozna.

- Pronašla sam moju Anu u selu Orašac kod Obrenovca, u kući te žene koja se porodila kad i ja. Objasnila sam toj ženi da sumnjam i zatražila joj da mi pomogne ako se nečega sjeti, a ona je sve vrijeme crvenila. Odmah mi je sve bilo jasno. Kad sam vidjela Anu tog dana, prošla me je jeza od glave do pete, znala sam da je ona moja - prisjeća se Milijana. Dodaje da je nakon nekog vremena Ani sve ispričala i suočila je sa istinom.

- Nekoliko puta smo se čule i vidjele, dugo razgovarale, ali ona ne želi da uradi DNK analizu. Ne zamjeram joj, ta žena ju je ipak odgajila, ne mora da nas prihvati, ali neka se zna istina. Ja sam najsrećnija što je ona među živima. Njoj sam samo rekla da tu ženu odvede u crkvu i nek joj se zakune tamo da ju je ona rodila - zaključila je Milijana.

Ona je 2002. podnijela krivičnu prijavu zbog zamjene novorođenčeta, ali sud nikad nije naložio DNK analizu, uz obrazloženje da je slučaj zastario.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.