x

tuga do neba

Majka neće ispratiti dječaka iz Sopota na vječni počinak? Komšijama otkrila da ne dolazi zbog jedne stvari!

Majka ih je ostavila prije nekoliko mjeseci i otišla i udala se za drugog. Nikada nije dolazila niti pitala za djecu. Neće ni na sahranu da mu dođe. Pričala je moja snajka sad sa njegovom majkom koja joj je rekla: "Ne idem sigurno jer šta će narod da kaže" aludirajući na to da ih je ostavila.

Ovako priča komšinica mališana (6) iz Sopota koji je u ponedjeljak preminuo nakon što je upao u septičku jamu.

Komšinica tvrdi da je majka sina i kćerku ostavila prije pola godine i nikada ih nije obilazila.


- Otac dječaka je jako vrijedan čovjek. Radio je noćnu smjenu kako bi ujutru bio sa djecom. Bio je samohrani otac i morao je da radi više poslova kako bi ih izdržavao. Otišao je u Hrvatsku prije nekoliko mjeseci da zaradi koji dinar. Tada je majka uzela djecu i nakon rekla bih mjesec dana nazvala ga je i rekla "dođi da uzmeš djecu jer mene ne interesuju" - drhtavim glasom priča komšinica.

Dodaje i da se otac tada vratio i radio nekada čak i tri posla.


- Radio je i u Mladenovcu. Jako maran i požrtvovan otac. Našao je neku djevojku koju je plaćao da ih pričuva dok je bio na poslu. Tog kobnog dana vratio se iz treće smjene, a djevojka je otišla. Dječak je otvorio vrata i izašao, a srećom kćerkica nije krenula sa bratom. Ostala je u kući - tvrdi komšinica.

Ističe i da je ta septička jama uvijek otvorena te da je toliko duboka da ni stariji čovjek ne bi uspio da se spasi, a ne dijete od šest godina.


- Dijete se dralo i plakalo. Vjerovatno je otac čuo i trgnuo se iz sna i izašao napolje. Imao je i šta da vidi. Svoje dijete kako pluta u vodi. Nije mu bilo spasa. Izvukao ga je iz vode, ali bilo je kasno. Već tada nije davao znake života. Brzo je došla i policija i hitna pomoć, ali tu više ništa nije moglo da se uradi - priča potresena komšinica.

Navodi da je četvorogodišnju sestru nastradalog dječaka odvela socijalna služba.

- Velika tragedija, kakva se ovdje ne pamti, jedan mladi život je otišao. Izgubio je sina, a kćerku su mu uzeli. Skrhan je i slomljen od tuge - kaže komšinica.


Ističe i da je sutra (danas, op.a.) sahrana nastradalog mališana.

- Ispraća svog sina na vječni put bez majke i sestre. Eto šta vam je život! Za jedan dan im se okrenuo život naopačke. Ne znam kako će nastaviti dalje - drhtavim glasom komšinica koja kaže da selo kod Sopota ne pamti ovakvu tragediju.

Dječak iz Sopota, podsjetimo, preminuo je prekjuče u selu kod Sopota kada je dok mu je otac spavao izašao iz kuće i upao u septičku jamu dimenzija 3x2 metra. Otac je uspio da izvadi dijete iz jame do vrha napunjene vodom, ali mališanu nije bilo spasa.


- Dete nije davalo znake života. Otac je odmah pozvao policiju i ispričao šta se desilo. Ekipa Hitne pomoći je pokušala na reanimaciju i konstatovala smrt djeteta - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dijete je prebačeno na Institut za sudsku medicinu zbog obdukcije.

.

.

.

(Kurir.rs/Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.