x

Make-up lekcije: Kako se pravilno nanosi sjenka za oči?

Da li se i vama dešavalo da koliko god novca izdvojite za ovaj kozmetički proizvod, on kako dan prolazi, magično nestaje sa vaših očiju?

“Kakva je svrha šminkanja očiju sjenkama, ako one ostanu samo u naborima oka, a čim otvorim oči, one se uopšte ne vide” – ako je ova rečenica upravo odraz vas, pročitajte ovaj tekst, a vaše šminkanje više nikada neće biti isto.

#1 Uvijek započnite sa prajmero m

S ovim beauty proizvodom, bez kojeg danas ne možemo, glavni zadatak je spriječiti da se sjenke razmazuju u prelazu oka. Prajmer za masnu kožu očnih kapaka fiksiraće pigment na koži i neće dozvoliti masnoći kože da pokvari šminku.

#2 Odaberite vodootporne sjenke

One su posebno napravljene tako da ni vlaga, ali i nijedan štetni uticaj neće pomjeriti šminku, niti promijeniti boju.

#3 Pogledajte ispred sebe

Većina djevojaka prilikom nanošenja sjenki zatvara oči. Potrudite se da ih šminkate otvorenih očiju i vidjećete razliku.

#4 Sjenka više

Nanesite sjenku preko cijelog kapka i dobro je “razvucite” do obrva: na ovaj način, oko će vizualno izgledati veće.

#5 Izaberite svijetle sjenke

Tamne sjenke će stvoriti efekat potopljenih i umornih očiju, dok sjajne ili pastelne, naprotiv, osvjetljavaju kožu, a oči izgledaju izražajnije i sjajnije.

#6 Ispravno nanesite maskaru

Obojite centralne trepavice temeljno i u nekoliko slojeva, a samo jedan sloj je dovoljan za spoljni i unutrašnji ugao oka. Ovo će uravnotežiti oblik oka i sakriti nadutost kapka.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.