x

Make up trikovi za savršeno naglašene jagodice

Kako bi osigurali dugotrajnost osjenčenih dijelova nanesite preko prozirni puder sa minimalno svjetlucavih čestica kako bi ‘fiksirali’ make up.

Ako ste od onih kojima je osjenčavanje kontura lica iznimno važno kod šminkanja i uvijek to pokušavate “kopirati” od holivudskih zvijezda, onda pročitajte savjete šminkerice Fern Maden (Madden) kako da to uspješno i postignete.

Prvo o čemu treba razmišljati je biranje pravilne nijanse koja je najsličnija vašoj puti. Za svjetliju kožu izaberite nijansu najsvjetlije karamele, dok za tamniju i maslinastu put uzmite za nijansu ili dvije tamnije od vašeg tena. Oprašite kist proizvodom i onda višak lagano otresite na gornji dio dlana. To uklanja višak praha koji bi ‘preteško’ izgledao na licu. Potezi neka budu spori i lagani, ideja je da izgledate prirodno.


Usučite obraze kako bi tačno definirali gdje vam se nalaze jagodice (to je posebno važno kod osoba sa ovalnim i punijim licem), te malim potezima nanesite proizvod centimetar ispod jagodice kako biste ih vizualno istaknuli i ‘izdubili’. Uvijek u ogledalu uspoređujte lijevu i desnu stranu da budete sigurni da su jednako intenzivno istaknute. Tek onda se vratite nanijeti još jedan sloj ako je potrebno. Gradite nijanse postepeno.


Kako bi osigurali dugotrajnost osjenčenih dijelova nanesite preko prozirni puder sa minimalno svjetlucavih čestica kako bi ‘fiksirali’ make up. I još jedan savjet, imate li neku osobinu lica za koju biste da se manje ističe, to ćete postići tako da istaknete nešto čime se posebno ponosite, kao na primjer oči ili usne.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.