x

Malčanski berberin priznao da je s.lovao Moniku: Tjerao sam je na sve vrste se.sa, životinjski sam navalio na nju!

“Ubiću ti oca i majku ako još jednom pokušaš da pobjegneš ili me napadaš”, prijetio je manijak Ninoslav Jovanović (46), zvani “Malčanski berberin” Moniki Karimanović (12) iz niškog predgrađa Suvi Do,koju je oteo 20.decembra pošle godine.

Manijak je na saslušanju poslije hapšenja priznao i detaljno opisao kako je izvršio otmicu i izmicao potjeri 17 dana.

- Nisam planirao otmicu niti sam poznavao Moniku. U Suvi Do sam odlazio zbog otpada, ali kada sam tog jutra oko 7. 15 sreo Moniku dok je išla u školu. Učinila mi se velikom djevojkom i pohotljivom za s.ks - započeo je svoju izjavu pred istražnim organima monstrum iz Malče.

Otmičar je u trenutku smislio prevaru da namami djevojčicu u kola navodno da mu pokaže put do balon sale jer je tobože električar koji je pošao tamo da obavi neki posao. Kada je krenuo putem koji ne vodi do balon sale djevojčica se pobunila.


- Rekao sam joj odmah da je oteta i da bude mirna i zaključao vrata kola da ne iskoči. Usput sam joj složio priču da moram da je otmem po nalogu jedne žene iz Niške Banje, kojoj je navodno njen otac ukrao dijamant. Rekao sam joj da kada dijamant bude vraćen i ona će kući, dodao je manijak -ispričao je on u istrazi.

Kolima koja je prethodno ukrao od rođake iz komšiluka, manijak je namjerao da krene dalje, ali je udario u stablo i slupao ih pa su morali da idu pješke. Krenuli su po mraku prema Svrljigu, ali preko planine do Niševca, pa potom prugom ka Paliluli. Tu na pruzi, sreo ih je prolaznik pa je Jovanović zaprijetio devojčici da bude mirna jer su to ljudi koje je možda poslala žena iz Niške Banje da ih pobije.


On je naveo da su da su uglavnom putovali po mraku ili rano.

- Nisam imao mobilni telefon i nisam znao šta se događa, ali sam ubrzo primijetio policijske rotacije i helikopter, pa smo se sklanjali. Usput smo svraćali i napuštene pojate gdje smo spavali ili se prikrivali tokom dana.U selu Svrljiški Miljkovac, dok sam tražio vodu od mještana, Monika me je napala kamenicama, pa sam nastavio da joj kratim kosu za kaznu. Bila je još nasilnija u Orešcu gdje sam se sklonio u kuću oca moje snahe. Tu je ponovo pokušala da bježi i gađala me ciglom pa sam je ošišao do glave. Rekao sam joj ako ponovo pokuša da me napadne i bježi da ću joj pobiti roditelje - pričao je mirno, bez trunke kajanja, manijak istražiteljima.

Potera je ubrzo stigla u Orešac ali je manijak poveo dijete nazad,ponovo preko Svrljiškog Miljkovca, Tople, Palilulule. Uspjelo mu je da se probije preko Svrljiga, Lalinca i Grbavče pa preko Gramade do Šasjače.


- Znao sam tu koja je kuća napuštena pa sam se sklonio kod tašte Emila Živića. Za maler on je došao da obiđe kuću i počeo da lupa na vratima.Iskoristio sam trenutak kada se on malo vratio da pozove sina, razbio sam prozor i pobjegao kroz voćnjak, rekao je manijak dofajući da je samo plašio čovjeka i da nije imao pištolj kojim je navodno prijetio.

- Na sreću brzo je stigla policija. Taj susret je bio za nju takođe stresan jer ju je Jovanović stalno plašio d aće ih policajci zbog navodnog dijamnta pobiti ako ih otkriju.

Zlostavljanju male Monike, poslije deset dana , došao je kraj, a manijak je uspio kroz obruč polciije, po mraku,da se probije do rodnog sela Malče gdje je uhvaćen poslije nedjelju dana.


Na prijedlog tužioca sudija za prethodni postupak odredio je Ninoslavu Jovanoviću pritvor do 30 dana zbog osnovane sumnje da je izvršio otmicu i s.lovanje djeteta. Kao razlog zadržavanja navedeno je da postoji oopasnost da ponovi djelo, da ne bi uništio tragove otmice i zbog uznemiravanja javnosti.Istraga je u toku. 

Poznata niška advokatica Tanja Mančić Marković, 2005.godine u procesu protiv Ninoslava Jovanovića, zastupala je njegove žrtve.

- Na moje pitanje vještaka da li će Ninoslav Jovanović,ponoviti krivično djelo, postupajući vještak je odmah i sa sigurnošću odgovorio da će okrivljeni ponoviti krivično djelo. Naveo je da je razlog tome psihopatska struktura ličnosti i da vršeći ta krivična djela, isti za sebe pridobija pažnju koja mu je potrebna i na taj način sebi djeluje važno, rekla je advokatica.

.

.

.

.

.

.

.

(Espreso.rs)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU. Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)