x

Male promjene na automobilu Toyota Corolla

Aktuelna dvanaesta generacija Toyote Corolle je u ponudi počev od 2018. godine, ali je planirano zatezanje "bora" tek pred ovim modelom.

Ipak, za potrebe ponude na evropskom tržištu, japanski hit je pretrpio set laganih unapređenja. Sjetit ćete se da je na matičnom tržištu Corolla ponuđena u više karoserijskih obličja (heč i karavan), a ne samo u formi sedana, kao što je to slučaj na nekim tržištima.

U ovom talasu ažuriranja je sprovedeno tek nekoliko izmjena, dok se najznačajnija odnosi na uvođenje novog multimedijalnog sistema. Nudi se i dalje s ekranom osjetljivim na dodir, dijagonale osam inča, a oko njega je iščezlo više analognih tastera, dok je ostao samo onaj jedini-jedini, namijenjen regulisanju jačine zvuka muzičkog uređaja.


Novi procesor funkcioniše 2,4 puta brže od onog ugrađivanog koliko jučer, a dodat je i ugrađeni modem, dok su proširene i mogućnosti bežičnog povezivanja. Pride, unaprijeđen je i sistem glasovnih kompandi, dok je opcija Apple CarPlay od sada dostupna i bežičnim putem.

Da pomenemo, eto reda radi, i neke promjene koje su zahvatile spoljašnjost Corolle. Tu je možda par novih nijansi za farbanje karoserije, dok je sedan dobio i par novorazvijenih felgi promjera 17 cola. Asortimanu je dodata i specijalna verzija proterenskog karavana Toyota Corolla Touring Sports Trek, koji je pozicioniran kao zajednički model s proizvođačem bicikala Trek Bikes.


Glavne razlike između konvencionalnog karavana se ogledaju u plastičnim oplatama postavljenim u donjoj sekciji karoserije i u uvećanom klirensu za 20 milimetara. Novi trim Trek Special Edition je bogatiji i zbog ugradnje originalnih felni od 18 inča, trimova koji obiliju "šatro" hromiranim detaljima na bočnim prozorima, uz dekor enterijera u crnoj nijansi.

Novajlije nisu bile predmet nikakvih mehaničkih unapređenja. Revidirani primjerci Corolla se u Evropi već mogu poručiti dok će prodaja, odnosno početak isporuka krenuti sa zadnjim danima januara. Cijene u Njemačkoj kreću od golemih 28 hiljada evra. Podsjetit ćemo da se sedani Toyote Corolle za Evropljane izrađuju u fabrici japanske kompanije izgrađenoj u Turskoj, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.