x

Malo drugačiji doručak: Zobena kaša s tikvicom i poširanim jajima

Prijatno!

Sastojci:

1 mala tikvica ili ½ veće

1 mladi luk

3 – 4 velike kašike zobenih pahuljica

180 ml vode

1 jaje

panceta (po želji)

so, biber, origano

maslinovo ulje

svježi peršu

Postupak:

Tikvicu ogulite, te naribajte na grubo. Mladi luk nasjeckajte te s tikvicom dinstajte na malo maslinovog ulja. Po želji možete dodati i malo pancete nasjeckane na kockice. Dodajte začine. Dodajte zobene pahuljice i dobro ih umiješajte s tikvicom, te pustite oko 30-ak sekundi na vatri, uz miješanje. Podlijte i pustite da se kaša kuha, uz povremeno miješanje.

U drugoj posudi zakuhajte vodu, te uz pomoć kašike napravite lagani vrtlog. Jaje, koje ste prethodno razbili u manju posudicu, lagano iz posudice prevrnite u vodu i poširajte ga.

Kaša će nakon nekoliko minuta postati gusta i kremasta, te je tada gotova.

Nakon nekoliko minuta i jaje je gotovo s poširanjem te ih možete servirati.

Servirajte kašu s poširanim jajetom na vrhu i pospite nasjeckanim peršunom.

Prijatno!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.