x

Mame, slažete li se? Pet najdivnijih "nuspojava" roditeljstva u kojima će se mnogi prepoznati

Roditeljstvo je divno, roditeljstvo je izazovno, roditeljstvo je predivno putovanje puno uspona i padova, roditeljstvo je zabavno. Naravno, nemaju svi jednake želje i planove kada je u pitanju imanje djece i to je sasvim u redu. Oni koji se pak odluče imati djecu usput nauče i brojne vrijedne lekcije.

Nauče da nije nimalo lako biti roditelj, da djeca utječu na odnos među partnerima, da roditeljsvto uzrokuje stres, remeti san, ponekad frustrira i više nego smo mislili da je moguće... A onda su tu i sve one divne stvari koje roditeljstvo donosi.

U nastavku smo izdvojili neke od njih. Konkretno, izvojili smo pet najdivnijih "nuspojava" roditeljstva s kojima će se, vjerujemo, mnoge mame, kao i tate složiti.

Divne "nuspojave" roditeljstva:

1. Dobijete nekoga tko vas voli kao što vas nitko nikad volio nije

Nije svaka mama u svakom trenutku savršena. Svi, pa tako i mame, imaju dane kad su ćudljivi, nervozni, kada im ručak ne ispadne dobro, kada im ništa ne ide od ruke, kada im se ne da...

No, stvar s djecom je takva da njima ne trebate biti savršeni da bi vas voljeli. Pogotovo kad su maleni - tada ste središte njihovog svemira i vole vas baš takve kakvi jeste.


2. Imate osobu čiju radost proživljavate kao da je vaša

Kada primjerice vaš sin zabije gol na nogometnoj utakmici kao mama osjećate se kao da ste sami postigli taj pogodak. Svaku radost i veselje vašeg djeteta proživljavate osobno. To znači da kao roditelj imate priliku biti puno radosniji nego inače, a radost je sjajna stvar.

3. Imate sićušne ljude koji su dodatno učvrstili vezu s vašim partnerom/suprugom

Dolazak bebe često znači i uragan u odnosu među partnerima, međutim kada se oluja smiri, taj mali čovjek postaje zaslužan za jedan novi, poseban odnos koji ste razvili s partnerom. Bez obzira na sve što se događa među vama, zajedno ste stvorili novi život, a to je veza koju je teško nadmašiti.

Ljubav stvara još više ljubavi, a na vama je onda da se brinete za nju.


4. Imate najbolji razlog da budete (još) bolji čovjek

Možda ste temperamentni, eksplodirate i kad treba i ne treba, a djeca su ta koja će vas naučiti da se smirite. Ona vas nauče kako biti bolji čovjek, zbog njih naučite kontrolirati ljutnju kada je ona pretjerana, stajete na loptu prije nego povrijedite druge...

5. Trenutak u kojem shvatite da imate svoje dijete

Posljednja "nuspojava" roditeljstva koju ćemo spomenuti u ovom tekstu je i onaj trenutak u kojem prvi put vidite svoje dijete i shvatite da je vaše. To je trenutak u kojem se vaše srce razbije i ponovno formira u jedan sasvim novi organ koji udara drugačijim ritmom, glasnije i s više snage nego ste mislili da može.


(Zadovoljna.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.